Wat zijn de kosten bij een operatie van afstaande oren?

Ik zou graag binnenkort een operatie laten uitvoeren aan mijn oren, ik heb namelijk afstaande oren of flaporen :/

Maar voor ik hieraan wil beginnen zou ik graag weten wat de kosten zijn, ik heb al wat rondgekeken maar een echt duidelijke prijs kan ik niet vinden.

Alvast bedankt.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een echt duidelijke prijs is er ook niet. Want die hangt af van de kliniek waar je het laat doen. Het valt onder cosmetische correctie, dus wordt niet vergoed uit de basisverzekering. Hier kost het €1815 euro. http://polikliniekdeblaak.nl/prijzen-oorcorrectie En hier kost het € 1395 euro http://www.kliniekveldhoven.nl/oorcorrectie-prijzen.html

Als het medisch noodzakelijk is, wordt het door verschillende verzekeringen vergoed. Als je het zelf moet betalen, kun je het beste wat 'rondshoppen' naar een ziekenhuis/kliniek met de beste 'prijs-kwaliteitsverhouding'. Op internet kom je prijzen tegen vanaf zo'n euro 2000.- (dubbelzijdig).

Een oorcorrectie valt niet onder de basisverzekering, soms wel onder een aanvullende verzekering, zoals hier bij CZ en Zilveren Kruis: http://www.cz.nl/consument/vergoedingen/2013/oorcorrectie http://www.zilverenkruis.nl/consumenten/vergoedingen/Pages/oorstandcorrectie.aspx Verschillende verzekeringen vergoeden de kosten alleen voor verzekerden tot 12 of 18 jaar. Soms wordt er maar een deel van de kosten vergoed en/of moet de verzekering vooraf toestemming geven. Kijk dus even of je een aanvullende verzekering valt en wat daarover in de polisvoorwaarden staat. Als dat geregeld is, kun je bij de huisarts een verwijsbriefje halen voor een bezoek aan de specialist. De kosten van de operatie variëren van ca. 1.500 tot ruim 2.000 euro. Op dit forum (dat al een tijdje niet meer actief is) vind je allerlei vragen en antwoorden van leeftijdgenoten. Toegevoegd na 20 seconden: http://www.oorcorrectie-forum.nl/viewforum.php?f=3&sid=d9d34c535260cdcf55374be6a88656cf

Hallo, ik ga rond de zomervakantie ook een oorcorrectie laten uitvoeren. Het koste ongeveer 2600. Maar dit word gelukkig voor een deel verzekerd.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100