Wat kan ik nog meer doen om vaginale afscheiding te verminderen?

Er zijn al meerdere vragen, maar deze zijn te kort voor mij. Ik heb geen infectie of schimmel, maar zoals de dokter het zei: 'gewoon wat meer van het goede'. Ik heb dus meer normale afscheiding dan normaal.
Meestal niet erg, maar soms heel vervelend. Maar wat kan ik er nou nog meer aan doen om het te verminderen?
Ik draag katoenen ondergoed, nooit inlegkruisje of maandverband (wel tampons tijdens bloedingen, ben aan de pil) en gebruik geen zeep en dergelijke.

Welke dingen kunnen nog meer helpen? (of het 'erger' maken, zodat ik er op kan letten?)

Weet jij het antwoord?

/2500

Helaas, daar is niets aan te doen. Vooral niet met vaginale douches en sprays etc . beginnen , dat stimuleert de afscheiding alleen maar. Je gebruikt al geen zeep, heel verstandig. Een inlegkruisje kan best op zijn tijd, mits je het regelmatig verschoont en niet altijd gebruikt. Er zit maar een ding op: negeren. In de loop van je leven wordt het sowieso minder.

Er bestaan verschillende natuurlijke behandelingen om het probleem aan te pakken. Fenugriek Meng zoveel mogelijk fenugriek onder het eten of neem fenugriek als voedingssupplement (drie keer per dag 20 mg). Fenugriek vermindert de hoeveelheid witte vloed door de baarmoeder te stimuleren en de hormonen in evenwicht te brengen. Appelazijn Drink elke ochtend op de nuchtere maag een glas heet water waaraan je één soeplepel appelazijn en een beetje honing aan toegevoegd hebt. Deze natuurlijke behandeling vermindert de zuurtegraad van het lichaam waardoor de vaginale afscheiding vanzelf minder wordt en ook minder sterk gaat ruiken. Basilicum en honing Maak sap van een bos basilicumblaadjes en voeg hieraan een gelijke hoeveelheid honing toe. Drink dit elke ochtend en elke avond gedurende twee weken. Thee van frambozenblad Laat één tot twee theelepels gedroogd frambozenblad een kwartier trekken in een kopje kokend water. Drink naar believen. Toegevoegd na 1 minuut: Op onderstaande link staan nog meer natuurlijke behandelingen: http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/natuurgeneeswijze/89434-vaginale-afscheiding-witte-vloed-natuurlijke-behandeling.html

Bronnen:
http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/natuur...

Op bepaalde momenten wordt er meer witte vloed aangemaakt, dan op andere momenten. Dit heeft te maken met de eisprong. Vanaf het moment dat er een eisprong heeft plaatsgevonden, wordt de aanmaak van vaginale afscheiding groter. Ook kan de geur sterker zijn en de geur wat afwijkend. Ook het gebruik van de pil kan invloed hebben op de aanmaak van vaginale afscheiding. Zie info bron.

Bronnen:
http://plazilla.com/witte-vloed-vaginale-a...
http://www.consumed.nl/ziekten/4878/Vagina...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100