Wie kan mij een goed advies geven ivm met afvallen? lees aub de extra uitleg:)

Het lukt mij zelf niet om aftevallen.
Mijn probleem is namelijk ik ben verslaafd aan chocolade en dan zul je zeggen GEWOON NIET KOPEN! ja als dat zo makkelijk was dan was ik niet 30 kilo te zwaar en was ik al gestopt... maar dit lukt niet.

Vorig jaar heb ik therapie gehad bij Novarum ( een centrum voor mensen met een eetstoornis) en dat heeft niet echt geholpen.
Af en toe val ik een paar kilo af maar daarna kom ik in dezelfde cirkel terecht: Ik eet omdat ik mezelf dik vind dus "troost" ik mezelf, dan heb ik het op en denk ik waarom doe ik dat nou? en zo herhaalt dit zich.

Ik kan niet alleen afvallen, het lukt me gewoon niet maar die therapie heeft ook niets geholpen.

Heeft iemand bruikbare en serieuze tips? Want dit is voor mij een echt groot probleem en als ik niet gauw afval ( ik ben 25) red ik de 40 niet. Ik weeg 113 kilo ( als het ondertussen niet meer is) en ben 1,76 lang.

Alvast hartelijk bedankt !

Weet jij het antwoord?

/2500

beste loes mijn vader had er ook problemen mee hij heeft een personal coach gehad bij basic-fit mijn vader woog 147 kilo na 2 jaar woog hij nog maar 85 kilo hij is en blijft gezond het heeft hem echt geholpen het bleek dat hij in een half jaar 30 kilo zou afvallen !

Ga eerst op zoek naar iets anders dan eten wat jij leuk vindt en wat je kunt gebruiken als 'troost'. Er is vast wel wat anders te vinden dan chocola wat jou een oppepper geeft. Wat vind jij leuk om te dóen? Vervolgens ga je dat bewaren voor als het jou gelukt is enige tijd niet te snoepen, en alleen verantwoorde maaltijden in bescheiden porties te consumeren. Dáár mag jij jezelf dan voor belonen. Ga buiten een wandeling of fietstocht maken wanneer de verleiding te groot wordt om toch snoep te nemen. Dat geeft veel meer voldoening, probeer dat te beseffen! Het mooie van dit alles is dat jij jezelf leert te belonen voor een levenswijze die goed voor jou is en je ook nog eens zult blijken af te vallen. Twee vliegen in een klap dus.

Probeer te wandelen of zwemmen en fietsen. Zorg ervoor dat je goed in beweging blijft. Ook zal ik contact opnemen met je huisarts, deze kan je doorverwijzen voor psychologische hulp met een andere therapie dan dat je al hebt gehad. Als je een stukje chocola neemt, probeer er dan iets tegenover te zetten, dus ga dan toch even bewegen.

Er komen heel veel mensen van allerlei verslavingen af, dus waarom jij niet? Het is makkelijk gezegd: kan niet, want ik heb een verslaving Ga bij Weight watchers of E.G.A , iedere week verplicht wegen, dan wil je echt wel laten zien dat je afgevallen bent. Goede stok achter de deur. En beperk de chocola als je hem niet helemaal af kunt zweren. Koop een keer in de week een kleine verpakking, en neem af en toe een stukje, verpakking op, jammer wachten tot volgende week Een keer zondigen maakt echt niet dat je wel kunt stoppen met afvallen omdat het niet helpt Tuurlijk helpt het, maar neem een goed eetpatroon waardoor je geen honger hebt, dat bestaat echt

Ik zeg: sporten, sporten, SPORTEN!! En je vooral ertegenin zetten! Als je denkt; 'ik heb vandaag echt geen zin', dan toch gewoon doorzetten. Heb je het programma 'Obese' gezien? Als je ziet wat een discipline en doorzettingsvermogen die mensen hebben dan moet jij het al helemaal kunnen toch? En belangrijk: schaam je niet voor je lichaam ttijdens het sporten want er zijn veel dikkere mensen dan jij en je mag er zijn want ieder mens is uniek. Ze zouden juist respect voor je moeten hebben, want ze zien wél dat je er iets aan doet als je beweegt! Heel veel succes en je kan het!

Succesvol afvallen, maar vooral daarna op gewicht blijven is, naar mijn idee, alleen te bereiken met een volledig nieuwe levenswijze. Dat betekent dat álles in je leven in principe veranderd zou moeten (kunnen) worden: je eetpatroon, je gewoontes, je gedachten, echt alles. Het kan lang duren voordat die nieuwe levenswijze werkelijk volledig je nieuwe levenswijze is, maar dan is er ook werkelijk een nieuwe persoon, voor wie de oude persoon niet meer bestaat. Van je oude leven neem je dan definitief afscheid. Een jojo-effect is dan ook uitgesloten, omdat ook je gedachten (over je leven, over je eetpatroon, over je gewoontes) volledig anders (zullen) zijn dan vroeger. Vergelijk het met iemand die vegetariër wordt. Hij of zij eet uit principe nooit meer vlees. Dat maakt geen deel (meer) uit van zijn of haar leven. Het bestaat eigenlijk niet meer. Dit zou in jouw geval moeten gelden voor chocola. Hoe ongelooflijk het ook klinkt, het is wel mogelijk. Gedachten over "zondigen" of "dit mag ik niet" komen bij de nieuwe levenswijze ook niet voor, omdat bepaalde voeding simpelweg geen deel is van jouw nieuwe levenswijze. Bij de nieuwe levenswijze hoort in ieder geval meer en regelmatig bewegen (door sport, maar ook door het kiezen van de trap in plaats van de lift, het kiezen van de fiets in plaats van de auto, enzovoort), altijd voldoende en gezond eten en volledig ophouden met ongezonde gewoontes. Dit gaat allemaal niet vanzelf en kan een proces zijn van jaren. Professionele hulp is hierbij hard nodig. Ook een groep van mensen om je heen, die je altijd steunen, is zeer aan te raden. Voor het vinden van professionele hulp zou ik, om te beginnen, een afspraak maken met je huisarts. Een fitnesscentrum, een diëtist(e) en andere mensen en organisaties die een volledige verandering van je levenswijze kunnen begeleiden, zijn bij het bereiken van resultaat onmisbaar. Veel succes!

Geloof het of niet maar je bent ondervoed. Je lichaam mist bepaalde vitamines en mineralen en o.a. daarom blijf je eten. De drang naar chocolade wordt o.a. verklaard door een magnesium tekort. Dat is uit de hand gelopen, je bent verslaafd. Niks bijzonders hoor, ga maar eens opletten hoeveel er om je heen een suikerverslaving hebben en elk jaar met oud&nieuw weer voornemen minder te gaan snoepen. Teveel tips om op te noemen, het komt neer op een andere voedings en levenswijze, voor nu: Koop de beste en meest pure chocolade die je kan vinden, ik heb meestal 85% cacoa. (je doel is een paar stukjes per dag) Neem een magnesiumcitaat supplement. Eet bio. Vermijdt koolhydraten zoveel mogelijk, vervang dit door vetten en wat eiwit, je blijft dezelfde hoeveelheid calorieën eten. Als je dit doet zal je automatisch minder calorieën gaan eten. Ga niet ineens veel sporten, dat trekt je lichaam (nog) niet, ga wandelen, rustig fietsen in het bos of platte land. Lees je in over lacto paleo voedsel. Toegevoegd na 2 minuten: *magnesiumcitraat

Bronnen:
http://paleo.com.au/lacto-paleo/
http://paleo.com.au/start-here-2/

JackD heeft gelijk, je kan in het begin steeds verminderen met de hoeveelheden, doe bijvoorbeeld aardbei en dip dat in chocola. Je krijgt chocola binnen en ipv een reep,wordt de suiker van die reep vervangen door fruitsuiker vd aardbei. Nu eet je dan alleen maar een laagje suiker. Als dat je bevalt, dan neem je de helft gedipt met chocola en de helft zonder. En daarna een kwart, totdat je alleen maar aardbeien overhoudt. Aardbeien gaan dan de plaats innemen van chocola. Je beseft het dan niet,maar het gebeurt. En neem het ideale slanke beeld voor je. Streef ernaar. En elke dag beginnen een 1 uur sporten, het hoeft geen uitputting te zijn maar gewoon even wandelen. Op een gegeven moment als je een beetje conditie hebt opgebouwd dan kan je gaan joggen. Je zult merken dat op een gegeven moment het rennen je een fijn gevoel gaat geven en het ook bijdraagt aan jouw ideale beeld. Succes ermee!

Zorg dat je iets met je handen doet zodat je geen eten in je mond kunt stoppen. Het klinkt idioot, maar als je b.v. fanatiek aan het handwerken (breien, haken) slaat, heb je geen tijd om eten in je mond te stoppen. Voor sommige mensen werkt dit. En koop de puurste chocolade die je krijgen kunt, die verzadigt heel snel je chocoladekick en je krijgt niet zo'n berg vet en suiker binnen. Bij de Aldi hebben ze goeie kleine reepjes die met z'n vijven in een pak zitten. Spreek met jezelf af dat je er eentje per dag mag, en niet meer. De tip om supplementen te slikken, vind ik een hele goeie. Jouw lichaam komt waarschijnlijk ergens iets te kort. Heb je iemand om samen mee te lijnen? Zodat je elkaar kunt motiveren als je in een dip zit? Dat werkt vaak ook heel goed. En ik heb nog een leuk filmpje om je moed in te praten om toch wat aan lichaamsbeweging te doen en op te houden met een hekel aan jezelf hebben. Zet hem op, je kunt het!

Bronnen:
http://youtu.be/aUaInS6HIGo

Niemand hier kan je het juiste advies geven, buiten het feit dat je direct begeleiding en hulp nodig hebt. Dit kun je niet alleen doen met wat tips van de mensen hier. Ik wil je dringend adviseren toch (weer) hulp te zoeken. Je hebt namelijk begeleiding nodig om dit te doen. Ik heb wat sites voor je opgezocht en verzoek je met één van deze instellingen contact op te nemen om je te helpen. De GGZ heeft "CrisisCare" zij kunnen je vragen beantwoorden je eventueel helpen, of doorverwijzen. Het is duidelijk dat je niet de juiste therapie gehad hebt. Tevens zijn er nog andere instellingen, vaak volledig vergoed door de verzekeraars. Heel veel succes ermee, en doe dit alstjeblieft niet alleen, want dat werkt echt niet, helaas. http://www.crisiscare.nl/ http://www.centrumvoorobesitasnederland.nl/obesitas/morbide-obesitas/ http://www.trubendorffer.nl/verslavingen/eetverslaving?gclid=CJjx67i3i7cCFclZ3godhS8Aig http://www.jellinek.nl/ben-ik-verslaafd/eetverslaving-binge-eating/

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100