Waarom krijg je maagzuur van Haribo snoepjes?

Ik krijg altijd standaard maagzuur van colaflesjes, kersjes, kikkertjes, etc. Ik eet ze dus ook maar niet meer. Maar ik ben vooral heel benieuwd waarom dit gebeurd.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

In de producten die je noemt zit wel een flinke dosis voedingszuren, vaak citroenzuur. Ik vraag me dan ook af of het alleen deze snoepjes zijn of als het ook gaat om andere zure producten? Overigens bedenk ik me ook dat je van elk voedingsmiddel maagzuur opwekt, maar ga ervan uit dat het gaat om maagzuur dat omhoog komt? Ik denk dat je eens moet nagaan of het alleen bij snoepjes zo is of bij alle zurige producten? Je kan zuurbranden echter vaak ook tegengaan door kauwgom te kauwen (mint) of een pepermuntje.

Misschien ben je allergisch voor een bepaald ingredient van deze snoepjes? Zijn er meer voedingsstoffen waar je maagzuur van krijgt en zit daar toevallig het zelfde ingredient in? Zo heb ik jarenlang, zonder dat ik het in de gaten had, maagzuur gehad van alles waar pinda's in zaten, totdat het zich ontwikkelde tot een echte pinda-allergie. Sinds ik geen pinda's meer eet, heb ik geen enkele keer maagpijn meer gehad.

Misschien wel omdat deze snoepjes een verleden tezamen met Peter Jan Rens met zich meedragen.......

Ik kan niet tegen appelsap en sinasappelsap, omdat dat te zuur is, en krijg ik ook maagzuur van. En die snoepjes zitten inderdaad ook citroenzuren in, dus daar zal het denk ik dan wel aan liggen. Maar ik heb zelf geen problemen met de snoepjes, maar het ligt er natuurlijk ook aan hoeveel je er eet.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100