Waarom handen wassen we naar het gaan van het toilet?

Beste mensen,

Het is de gewoonste zaak om te handen wassen naar het bezoek aan het toilet. Iedereen doet het maar waarom? Deze vraag kaan misschien een beetje dom zijn maar ik dacht... waarom niet? wat is nou zo vies dat je je handen moet wassen? Ik bedoel je raakt niet je eigen behoefte aan of wel? bedankt alvast voor het antwoorden!

(ik doe het ook handen wassen naar het toilet maar was gewoon benieuwd)

Weet jij het antwoord?

/2500

tijdens dat je op de wc zit kom je in aanraking met veel bacteriën deze was je daarna met goede zeep van je handen af. je kan ziek worden als je dat niet doet

Dat doen ze omdat ze denken dat het vies is. Ik denk van niet. Er zijn trouwens zat mensen die dat ook denken en niet wassen.

Dat is om te beletten dat er bacteriën van uw stoelgang weer in uw mond zouden komen en zo in geval van ziekte u eigen terug te besmetten. Het is trouwens in de moslim wereld niet toegelaten om met de hand waarmee u zichzelf afkuist om daarmee te eten ! Soms zijn godsdienstregels goed.

Het is niet altijd nodig, meestal blijven je handen wel schoon. Omdat dat echter lastig in te schatten is, en de consequenties nest ernstig kunnen zijn als er poep op plaatsen komt waar het niet moet (zoals op een uitgedrukte pukkel, of een ander geirriteerd plekje, ofte wel net daar waar he met je vingers aan zit waar het nare ontstekingen kan veroorzaken, of in mijn eten) is het beste gewoon elke keer je handen te wassen na het WC bezoek. Kan geen kwaad en heeft als bijkomend voordeel dat je ook het vuil van de rest van de dag van je handen afwast.

Regelmatig en op de juiste manier handen wassen kan veel infecties voorkomen. De hele dag door kom je met bacteriën, virussen en andere ziekteverwekkers in aanraking. Via je handen kunnen deze op het voedsel terechtkomen en zo besmetting veroorzaken. Het is van belang handen te wassen voor het eten, voor het bereiden van voedsel, na het aanraken van rauw vlees en rauwe groente, na het toiletbezoek, na het verschonen van baby's en na het aanraken van (huis)dieren.

Bronnen:
http://www.voedingscentrum.nl/encyclopedie...

Het is idd niet enkel zeer aan te raden je handen te wassen na het wc bezoek,maar ook je handen goed te wassen VOOR het wc bezoek,ik zal je ook vertellen waarom: Stel dat dat je de hele dag gewerkt hebt en dat je handen daarvan iets of wat vuil zijn geworden,en stel dat je met deze vuile handen naar de wc gaat zonder eerst je handen te wassen en je neemt om te plassen met je vuile handen je piemel vast? Goed,na het wc gebruik wast je dus wél je handen en later op de avond ben je het voorval vergeten en je ziet jouw lief en die wil wat van je en je gaat zonder bescherming met haar naar bed en zonder bescherming kan want zij neemt toch de pil. Ga jij dan werkelijk je vuile piemel die jij door je vuile vingers van een paar uur ervoor…In jouw lief stoppen en haar zo ziek maken??? Jij bent een lekkere jij !!! Daarom dus ook handen wassen VOOR het wc gebruik !

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100