Ik ben de weg helemaal kwijt. Wat is nou mijn cupmaat?

Ik ken bijna alle tabellen uit mijn hoofd en heb verschillende bh's gepast. Echter zijn niet alle bh's hetzelfde en heb ik soms het gevoel dat personeel mij maar iets aansmeert.

Mijn afmetingen:
Omvang: 72 (meetlint zo strak mogelijk)
Over de borst: 82.5

Eerst werd mij maat 65 aangeraden, nu heb ik gemerkt dat voor mijn gevoel een maat 70 beter zit. Verder draag ik op dit moment een 70AA.

10 tot 12 cm verschil is een AA.
maar is dit van de bh-maat (70), of van de eigen afmeting (72)?
Als het van de maat van de bh is, dan heb ik een A.

Ik twijfel, wellicht kun je me helpen.

Toegevoegd na 52 minuten:
Ik ben nu 20 jaar, maar ben waarschijnlijk nog niet uitgegroeid. Ik ineens vorig jaar een maatje omhoog gegaan (was voorheen bijna plat, ben ook heel dun).

Soms heb ik het idee dat verkoopsters mij iets proberen te verkopen wat mij niet goed past, toen ik namelijk nog niet in een 70AA paste (en ik had toen nog dezelfde omvang), werd mij een 65AA aangeraden, terwijl dit voor mij achteraf te strak was.

Toegevoegd na 53 minuten:
Ik was dus bij de Livera geweest, ik zal er inderdaad niet meer langsgaan voor professioneel advies.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Bij de meeste winkels verschillen de maten.. Bij de ene winkel heb ik een veel grotere maat dan bij de ander.

Stap 1: Meet in centimeters onder de borsten langs (til je borsten daarvoor iets omhoog en leg het lint erlangs. Dit is je omvangmaat van je bh (zie onderstaande tabel) Stap 2: Meet tijdens het dragen van een gewone bh (geen push up bh) over de borsten heen. Let op dat je recht meet over het grootste deel van de borst, meestal over de tepels. Dit is de cupmaat. Stap 3: Ga uit van je Onderbustemaat in de tabel en volg de kolom naar de Cupmaat. Stap 1 = 72 Stap 2 = 82,5 Dan volgt maat 70A http://www.sportbeha.com/index.php?action=extra&extra=A_wat_is_nu_mijn_bh_maat_&lang=NL Toegevoegd na 1 minuut: En ja de cupmaat ligt aan de maat bh. Je kunt bij twijfels je maten opsturen naar: info@sportbeha.com Supergoede site! Toegevoegd na 48 minuten: Na je aanvulling: als een 70AA niet past is een 65A een logische stap, niet een 65AA.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100