Kan je uitdroging tegengaan, door je eigen bloed te drinken?

Als je, in een "survival" situatie, uitgedroogd bent.. kan je dat dan bestrijden door wat van je eigen bloed te drinken?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Behalve dat het niet helpt, want als je al aan het uitdrogen bent en je zou dan ook nog eens meer dan een halve liter bloed uit je circulatiesysteem kwijtraken waardoor je op die manier zwak, ziek en misselijk wordt, ga je ook nog ziek worden van zo'n hoeveelheid bloed in je maag. Een paar druppels bloed kan je maag wel verdragen, maar hoeveelheden die je nodig zou hebben om niet uit te drogen niet.

Nee dat kan niet, je verliest altijd vocht. Er zit vocht in je bloed. Zodra dat iedere keer weg gaat maakt het niet uit of je het wel of niet drinkt. Het zal niet uitmaken, of je nu de bijvoorbeeld 20ml mider in je lichaam hebt stromen of die 20ml in je maag zit. Uitdrogen zal je toch (onder de omstandigheden die jij beschrijft). Het vocht gaat toch eruit omdat je zweet. Als je het zweet of urine kan opvangen houdt je het water in balans. Conclusie: Er gaat meer vocht uit je lichaam dan dat erin komt, of je nu bloed drinkt of niet. Bloed in je aders of in je maag maakt geen verschil. Als je, je vochtverlies 100% zou opvangen en daarna via filtering drinkt, dan houdt je het vocht percentage wel in balans.

Nee. Bloed bestaat ook uit water dus de cyclus zou theoretisch zo kunnen. Maar, het gaat er omdat je door te zweten je vocht verliest en dat vul je niet aan met je bloed.

nee, want er komt immers geen water bij theoretisch blijf 100% van het op dat moment aanwezige vocht 100% maar als je je opensnijdt verlies je altijd wat het kost je alleen energie voor de vertering van,... die je al niet hebt omdat je spijsvertering in principe al stil ligt laatst was er ook de vraag of je je been o.i.d kon opeten om honger te voorkomn maar het kost je alleen maar energie je kan beter je eigen lichaam dat laten regelen een wond veroorzaken kost je alleen zoveel dat het lichaam dat niet aankan op dat moment Je kan beter op een gladde keizelsteen o.i.d sabbelen

Als je al zo verzwakt bent, is het geen goed idee om jezelf ook nog eens te gaan verwonden. Je lichaam heeft dan geen energie om zich te herstellen en je zult alleen maar sneller verzwakken. Urine schijn je wel te kunnen "hergebruiken", het wordt dan alleen wel steeds meer geconcentreerd (er wordt inmiddels steeds meer afvalstoffen aan toegevoegd) en smeriger om te drinken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100