Is je gedrag als je dronken bent erfelijk bepaald?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Gedrag wordt voor een deel bepaald door erfelijkheid. Erfelijkheid wordt bepaald door de genen in het DNA in alle cellen in je lichaam. Dat gedrag erfelijk is wordt b.v. aangetoond door onderzoeken in gedrag van eeneiige tweelingen. Het deel wat door je genen bepaald is verandert niet door alcohol, daar je genen niet veranderen door alcohol. Een ander deel van gedrag wordt bepaald door opvoeding en ervaringen. Gedrag onder invloed van alcohol zal dus door beide bepaald worden, zowel erfelijkheid als door opvoeding en ervaring.

Sommige mensen kunnen er beter tegen dan anderen, dat is duidelijk. Maar erfelijk? Denk het niet, mijn moeder en mijn zus zijn daar nl 2 tegengestelden in ;)

Verslavingsgevoeligheid is wel erfelijk, als je ouders veel alcohol drinken, is de kans groot dan hun kinderen dat ook gaan doen. Het gedrag is vaak aangeleerd, als pa of ma agressief is na het drinken, kan een kind onbewust of bewust dat gedrag kopiëren.

Nee, sterker nog, het grootste deel van de effecten van alcohol zijn psychologisch. Er gebeurt met je wat je denkt wat er met je gebeurt. Drink je om troost te zoeken, dan vergeet je je problemen. Drink je om vrolijk te zijn, dan word je vrolijk. Wetenschappers zijn er nog niet over uit hoe dit kan en welke effecten dan niet psychologisch zijn, maar dat het gedeelte dat bij iedereen verschilt (agressief worden, blij worden enz.) psychologisch is, staat vast. bron: KIJK (ik weet niet meer welk nummer)

Dat word het meest bepaald door de hoeveelheid alcohol ☺ Want iemand die 1 flesje bier heeft gedronken gedraagt zich anders als iemand die een kratje op heeft.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100