Is de verbetering bij oog laseren definitief of gaat het toch weer achteruit?

Bij een reclame voor oog laseren die momenteel loopt wordt als argument vóór het laseren genoemd dat je maar 1x een bedrag uitgeeft, terwijl brillen en lenzen elke keer opnieuw geld kosten.

Ik vraag me daarbij het volgende af:
Ik heb elke 2 jaar een nieuwe bril nodig ongeveer, dan is mijn oog steeds weer een kwart slechter o.i.d. Dit is volgens mij gebruikelijk: naar mate je ouder wordt gaan je ogen steeds verder achteruit.

Stel je bent 30 jaar, en je hebt -2. Na 5 jaar zou je zonder ooglaseren dan misschien -3 hebben.
Maar stel nu dat je wel je ogen laat laseren. Heb je dan op je 35e toch weer -1, of heb je dan nog steeds 0?
Oftewel, hoe definitief is oog laseren?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Is het effect van een ooglaserbehandeling blijvend of verminderd het zicht weer in de loop der jaren? Het behaalde resultaat na het ooglaseren is blijvend. Het doel van een ooglaserbehandeling is niet voor niets het definitief overbodig maken van bril en contactlenzen. Een absolute garantie kan helaas niet gegeven worden. Het is en blijft een medische behandeling. In sommige gevallen kan het zijn dat vlak na de behandeling het resultaat enigszins terugloopt. Een herbehandeling biedt, indien mogelijk, uitkomst. Daarnaast verminderd het scherpstelvermogen van de ogen in de loop der jaren. Vanaf het 45e levensjaar hebben veel mensen hierdoor een leesbril nodig. Een ooglaserbehandeling kan dit niet voorkomen. Kortom;  het directe resultaat van een ooglaserbehandeling is in principe blijvend. Ouderdom en natuurlijke slijtage kunnen uiteindelijk wel uw zicht verminderen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100