Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

mijn ontlasting duidt op veel onverteerd voedsel: hoe kan ik dit verhelpen?

Mijn stoelgang is brijerig en bevat voedselresten. Dit komt door een slechte vertering in de dunne darm, waarvoor ik nu vitamines moet nemen om het tekort aan te vullen. Maar ik wil ook graag dat mijn dunne darm het voedsel beter gaat verteren.
Wat doe ik al?
Molkosan drinken elke ochtend (met water natuurlijk) op nuchtere maag
Waterkefir drinken
Ik eet (bijna) geen zuivel alleen soms yoghurt en ghee
Ik eet geen brood en nauwelijks koolhydraten behalve dan havermout.
Ik eten allerlei zaden
Ik drink veel thee, vooral gemberthee achtige dingen (met kaneel, kurkuma enz) omdat ik fruitthee en groene thee niet lust
ik drink heel weinig koffie
Ik eet geen suiker, bak wel bananenbrood met havermout en appels en noten en besjes En heel soms zwarte chocolade, maar dat vind ik zo lekker dat ik dat zo weinig mogelijk in huis haal (ik kan er niet afblijven :-)).

Ik eet dus vooral groenten, soms ook wel een stukje tofu/seitan of vis. En onder de middag soep zonder brood (verse soep).
Dus op zich wel gezond eetpatroon denk ik. Maar wat helpt het als mijn darm dat eten niet verteert?
Is er iets wat ik kan doen om dit verteren te bevorderen? Goed knauwen weet ik al, maar daar heb ik een probleem: ik heb te weinig kiezen momenteel. Ga dit wel verhelpen maar nu onmiddellijk gaat dat niet. Nu kauw ik zo goed al mogelijk met de kiezen die ik nog heb.
zaden= chiazaad, vlozaad.... En ik eet ook best wat noten allerhande

Toegevoegd op 24 maart 2020 16:00: omschrijving

Weet jij het antwoord?

/2500

Als serieuze ziektes (bv Crohn) door een arts uitgesloten zijn, zou ik eens met een arts gaan praten of een eliminatie dieet zin heeft.

Bronnen:
https://nl.wikipedia.org/wiki/Eliminatiedieet

Genoeg drinkwn en een afspraak maken met een diëtist

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100