Ik heb chronisch last van zwakke knieen die als het ware uit de kom schieten, wat kan ik hieraan laten doen?

Ik weet dat een knie niet uit de kom kan schieten, maar kan het niet echt goed omschrijven. Het is iets waar ik bij beide benen last van heb. Ik maak een verkeerde beweging met mijn onderbeen, krijg een tik in mijn knieholte of kom met mijn knieschijf ergens tegenaan.Mij knieschijf schiet weg en daardoor komt mijn onderbeen als het ware los te zitten. Ik heb hier sinds mijn 11e last van en mijn moeder heeft dezelfde symptonen maar dan erger. Weet iemand hier iets van af en is er inmiddels een operatie of iets dergelijks mogelijk?

Alle respons is welkom, dank!

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik zou zeggen leg je vraag eens voor aan de huisarts of een fysiotherapeut. Zijn kunnen 'in' je knie kijken en eventueel therapieën voorschrijven.

heet dat niet patella luxatie? bij een bepaalde gradatie wordt dat wel geopereerd. wat zegt je specialist er over?

Waarschijnlijk is er iets mis met je kruisbanden: te slap of ooit eerder gescheurd. Om dit te compenseren kun je je bovenbeenspieren extra gaan trainen. Heel simpel, gaat zitten en doe zo rustig mogelijk je been gestrekt omhoog. Op het hoogste punt even wachten en dan vervolgens rustig naar beneden. Dit blijf je herhalen. Forceer 't de 1e dagen niet, bouw rustig op. Na 1 a 2 weken zou je verbetering moeten kunnen merken! Iets anders zou kunnen zijn het gebruik van een knie-brace. Dit is een soort (ver)beter(d)e knieband. Dit geeft steun en pakt als het ware je knie stevig in. Voorkeur is toch eerst het trainen te doen omdat een brace eerder je knie en bovenbeenspieren ontlast. Veel Suc6 en blijf vrolijk doorstappen!

In ieder geval je beenspieren trainen. Maar met deze afwijking zul je toch medisch advies moeten hebben.!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100