Hoe weet je of je genoeg hebt geslapen als je altijd doodmoe bent bij het opstaan?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het is niet alleen van belang hoeveel uur je geslapen hebt, maar met name ook de kwaliteit van je slaap! De meeste mensen hebben 6 tot 9 uur slaap nodig. Als je niet goed uitgeslapen bent bij het wakker worden, dan was de kwaliteit van je slaap onvoldoende. Probeer er dus eerst voor te zorgen dat de kwaliteit van je slaap verbeterd. Zorg ervoor dat je slaapkamer een slaapkamer is, en geen werkkamer met computer en een bureau vol achterstallig werk. Je slaapkamer dient rust uit te stralen. Voor dat je gaat liggen, ga je op de rand van je bed zitten, en denkt nog even na hoe je dag is verlopen. Ben je wat vergeten, schrijf dan op een kladblaadje wat je morgen wilt gaan doen. Doe het grote licht uit, maar laat nog even een nachtlampje branden. Je kan er dan vast aan wennen dat het donker gaat worden. Ga vast liggen en lees nog wat in bed, dan komt de onstpanning. Daarna doe je het nachtlampje uit, en dan moet het ook echt aardedonker zijn in je slaapkamer. Zelfs de verlichting van een wekker kan je slaap negatief beïnvloeden. En zorg er voor dat het stil is in je slaapkamer! Mocht dat niet lukken in verband met voorbijgaand verkeer of iets dergelijks, draai dan op je wekkerradio zachtjes een cd met geluiden van de zee en de golven. Verder hangt de kwaliteit van je slaap af, van wat je gegeten en gedronken hebt. Je lichaam is zich gedurende de nacht aan het ontgiften. Dat kost energie en is van invloed op je slaap. Alcohol is bijvoorbeeld een gif. Het kost je lichaam heel veel energie om het af te breken. Maar ook het afbreken van een zware maaltijd kost heel veel energie. Beste is het dan ook om die maaltijd aan het begin van de avond te eten, zodat je lichaam nog de nodige uren heeft om het af te breken alvorens je gaat slapen. Als je s`morgens wakker wordt, is het eerste wat je moet doen, een glas water drinken. Dat helpt je lichaam bij de afvoer van de afgebroken afvalstoffen. Daarna douchen, aankleden en ontbijten. Dat ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. Neem bijvoorbeeld yohurt met muesli, noten, en fruit. Fruit kan je beter s`morgens eten dan s`avonds na de maaltijd. Want dan gaat het gisten en dat beinvloed je slaap weer negatief.

goeie vraag. Als je nog doodmoe bent zodra je opstaat, kan het ook zijn dat je teveel hebt geslapen. Ik ben ook altijd moe, maar dat heeft een andere oorzaak, dus is het moeilijk te zeggen. Een mens heeft 6 tot 8 uur slaap per nacht nodig.

als je altijd doodmoe wakker wordt, ongeacht hoe lang je hebt geslapen, moet je misschien eens naar je slaapomstandigheden kijken. mogelijk ben je toe aan een nieuw matras of kussen, en als je dat niet doet zou je het raam eens een stukje open kunnen zetten.

Als je altijd doodmoe wakker wordt dan heeft dat niet meer met te veel of te weinig slapen. Een gemiddeld mens slaapt tussen de 6 en 9 uur per nacht. Meer en minder kan problemen veroorzaken maar er zijn natuurlijk altijd uitzonderingen. Slaap is niet het enige middel om tot ontspanning te komen. Mensen zijn zo gefocust op genoeg slaap dat ze vergeten dat je overdag ook voldoende ontspanning nodig hebt. Iemand met een hectische baan die de hele dag maar doorgaat en vervolgens doodmoe in bed ligt om er weer veel te vroeg uit te komen, zal niet uitgerust zijn. Verdeel je dag in drieën. 8 uur inspanning, 8 uur ontspanning en 8 uur slaap. Dat is een goede regel om je fit te voelen. Natuurlijk mag je zelf die uren bepalen. Misschien wil je liever s middags een dutje doen. Verder kan het ook zijn dat je slaapapneu hebt. Hier kan een mens ook erg moe van worden.

Ik denk dat, als je doodmoe wakker wordt, je per defenitie slaap tekort hebt. Ook als de vermoeidheid bijvoorbeeld door ziekte veroorzaakt word, heb je slaap te kort, al kun je dat niet echt bij slapen. (ben zelf chronisch ziek, en weet hoe dat voelt, moe opstaan)

Mijn huisarts zei ooit: ben je moe als je opstaat dan is je hoofd niet uitgerust..dus ben je niet echt relaxed en heb je in je slaap geen rust gevonden..dan is er psychisch iets aan de hand..Wel natuurlijk eerst uitsluiten dat het niet aan je matras, kussen of slaapkamer kan liggen... Sta je uitgerust op en bent een uurtje later al weer moe is er lichamelijk iets niet okay...

Als je doodmoe wakker wordt, heb je niet genoeg geslapen, dat is helder... De oplossing ligt hem voornamelijk in het op de juiste tijd GAAN slapen, dat je uitgerust weer wakker wordt...

Je bent een auto en de chauffeur is je lichaam. Elke ochtend moet je de autoradio aanzetten en dan komt er weer geluid uit. De auto krijgt binnenkort kilometerheffing, en dan kun je precies zien waar de grens ligt. Ook auto's worden wel eens moe.

Als je altijd doodmoe bent bij het opstaan is er volgens mij iets anders aan de hand. Tijd voor een bezoekje aan de huisarts. Toegevoegd na 13 minuten: ah. ik las dat de ha je niet helpt. Wellicht kun je het bij een natuurarts proberen, die herkennen ook andere zaken zoals belasting van aardstralen ed. Volgens mij is het wel hoogste tijd dat er wat gebeurd, het leven is veel te mooi om altijd moe te zijn. Dan kun je er helemaal niet lekker van genieten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100