Via welk lichaamsdeel verlies je de meeste warmte?

Sommigen zeggen via hun hoofd, anderen via hun voeten. Wie helpt?

Weet jij het antwoord?

/2500

oksels,knieholten,rug en borst.

De meeste warmte verlies je via je hoofd. Vooral als je weinig of geen haar hebt. Ook via je borstkas verlies je veel warmte. Via de voeten niet veel. (zoek maar eens een infrarood foto van een persoon en zoek daarin de meest rode plekken. Daar straalt de persoon het meest warmte uit. Warmte = infrarode straling)

je huid is het grootste orgaan waar we warmte aan verliezen.. lichaamsdeel: Hoofd.. (de rest beschermd is met soms meerdere lagen kledij)

Erg afhankelijk van hoe je gekleed gaat. Ga je straks in je zwembroek (zal het netjes houden;)) je hond uitlaten zal je via je romp de meeste warmte verliezen dit is het grootste oppervlak. Maar ben je goed gekleed tegen de kou zal je via je hoofd het meeste kou verliezen omdat je dat nou eenmaal niet volledig kan inpakken en ook vaak minder dik inpakt als je lijf.(shirt, trui, jas tegenover 1 muts voor je hoofd, samen met een haardos als je die hebt.) Koude tenen zal je als eerst voelen, maar dat komt meer omdat die het verste van je hart afliggen, dit heeft dus met de bloedsomloop te maken, hierdoor verlies je geen warmte maar ze worden door je lichaam minder goed warm gehouden.

De Huid, en meer specifiek daar waar de huid het dunste is. Daar lopen de bloedvaten het dichtst onder de huid, en daar verlies je in verhouding het meeste warmte. Als je warmte kwijt moet dan gaat er meer bloed naar je huid om zo nog meer warmte kwijt te kunnen (vaak incombinatie met het verdampen van zweet, wat ook warmte aan de huid onttrekt).

Bij koud weer verbrandt je lichaam meer calorieën dan gewoonlijk. Dat komt omdat je lichaam de temperatuur op peil moet houden. Voorkom dat je teveel lichaamswarmte kwijt raakt door je goed warm aan te kleden. Je hoofd verdient hierbij extra aandacht; via dit lichaamsdeel verlies je de meeste warmte.

Bronnen:
http://www.weightwatchers.nl/util/art/inde...

Je hoofd, is het grootste deel van je lichaam.

oren, via de oren is het eerste dat in mij opkomt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100