Hoe kom ik van mijn gedachtes af?

Eind december 2010 wou ik mijn haren rood verven. Dat wou ik niet zelf doen, dus een vriendin van mij die een kappersopleiding volgt wou dat graag voor me doen bij mij thuis. Ik ken haar al heel mijn leven, en onze ouders elkaar ook, we waren toen beste vrienden. Zij is zo iemand die regelmatig fotos maakt van alles, en ze ook bewaart (ze heeft zelfs fotos van ons uit 2005!). Nu zit ik al een tijdje te twijfelen of zij die dag ook fotos had gemaakt van mij, ( en dan vooral tijdens het wachttijd, waar mijn haar nog in de verf zat. Ik had toen een spaghettiband hemdje aan met een diepe decolette. En of ze ook een foto had gemaakt toen ik dat verf uit mijn haar spoelde waarbij ik gebukt op het randje van de douche zat, en zij ergens achter mij, waardoor ik haar dus niet kon zien, en niet weet wat ze deed). Ik vind het altijd vreselijk als mensen fotos van mij maken wanneer ik een decolette heb, dan laat ik ze die fotos ook altijd verwijderen. In dit geval kan ik het haar niet eens vragen want heb al maanden geen contact meer met haar, en zo wil ik het ook houden. Maar ik blijf het me steeds afvragen en voel me dan ook erg ongemakkelijk, ook al is het 2 jaar geleden (en daar zit ik nu pas mee). Wat kan ik het beste doen hieraan? Heeft er iemand tips buiten de tip dat ik het aan haar moet vragen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Jullie kennen elkaar al heel lang waren vroeger vriendinnen. Dus je zou gewoon weer eens kunnen afspreken en dan vragen naar de foto's omdat je ze graag weer ns wil zien. "Gezellig de foto's kijken" en als je de foto tegenkomt die je echt vreselijk vind smeken of ze die weggooit. Maarja waarschijnlijk doet zij helemaal niks met de foto's. En zitten ze ergens op een mapje met de naam december 2010 waar al 3 jaar niet meer naargekeken is. Ik zou me dr niet zo druk om maken, niemand ziet ze, maar als je het echt vreselijk vindt dan zou ik gewoon weer eens uitnodigen en contact zoeken als vriendinnen.

Beste poppetje, Wat vervelend dat je je nog zo veel zorgen maakt. Je schaamt je voor je decolete zeg ja, maar besef je wel dat anderen hier met plezier naar kijken. Over het algemeen vinden mensen een decolete erg mooi of zelfs sexy. Het voelt alleen bekeken voor jezelf. Als die vriendin je vriendin is zal ze niet een stiekeme lelijke foto nemen achter je rug om. Als ze dat zou doen, dan zal ze zal deze dan ook aan jou hebben laten zien, voor de grap. Omdat het zo lang geleden is en je hebt er nu nog zorgen over, dat is niet erg prettig en ook niet gezond voor je. Wellicht heb je het gevoel dat je geen controle over de situatie hebt of had vanwege dat je juist in die posities zat waarin je kwetsbaar was, hurkend op je benen, met nat haar. Juist dan denk je dat er wat is gebeurd. Dat kon je niet waarnemen want je was even bezig en dus niet op haar gericht. Ook is het al erg lang geleden, het is een angst waar je mee zit. je hebt in principe verschillende keuzes, de eerste is contact zoeken en vragen of je nogeens langkan komen om samen foto,s van vroeger te bekijken. Voorzichtig kun je dan vragen naar die ene keer dat ze jouw haar heeft geverft, of ze dat nog weet ect ect.. Zo kun je kijken welke er wel zijn gemaakt en welke niet, de 2e keuze die je hebt is het loslaten en accepteren dat je niet altijd de controle hebt en als zij stiekem een foto heeft gemaakt van je decolete of achterwerk , dan is dat maar zo. En dan kun je dat accepteren of het zelfs grappig gaan vinden. Een beetje zelf spot kunje wel gebruiken. Je was niet naakt , bloedend , of wat dan ook. Oftewel de situatie valt wel mee. Het kan altijd veel erger. :) Succes liefs Mellow

Je kan jezelf ook vragen of het realistisch om wel een decolleté te hebben door je kledingkeuze en daar vervolgens een probleem mee te hebben. Je wist dat ze foto's neemt regelmatig anders vroeg je je het ook niet af (hoop ik). Je kan je ook afvragen waarom je op de eerste plaats een probleem hebt. Waarom je het je zo aantrekt?

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100