Hoe kun je jezelf nieuwe gewoonten aanleren?

Toegevoegd na 43 minuten:
Bijvoorbeeld elke dag een leuk stukje schrijven en/of elke dag mijn e-mail en administratie goed bijhouden.

Weet jij het antwoord?

/2500

Je zegt het al, door nieuwe gewoonten aan te leren... En heel vaak als je nieuwe gewoonten aanleert, vallen oude gewoonten weg als een blad van de boom in de herfst, met andere woorden: je merkt het niet eens en plots is de boom kaal... Dus gewoon door ze te leren, dat gaat vanzelf, door bewustzijn... Doe iets NIEUWS één keer heel bewust en je weet het en je doet het...

Door er morgenochtend om acht uur mee te beginnen en er niet meer mee op te houden.

door elke dag een bepaalt ding te doen wen je eraan en dan word het een gewoonte

Ja hoor, je bent nooit te oud om te leren. Veel oefenen en blijven oefenen.

Door jezelf te belonen als je het gewenste gedrag vertoont. Bevalt dat dan krijgt dat dynamiek. Dan wordt jezelf kadootjes kopen een gewoonte. Nou leer dat maar weer eens af op die manier!

een gewoonte is een ingesleten rivierbedding in je brein, figuurlijk gezien. je moet dus een tijd lang een nieuwe gewoonte bewust toepassen, net zolang tot het ingesleten is.

het ligt aan de gewoonte wat je jezelf aan wilt leren...vergeet je steeds iets,leg dan een briefje op tafel met een notitie..herhaal steeds in je hoofd de gewoonte..b.v..koffie zetten..koffie zetten..(ik zeg nu maar wat hoor)

Je kunt een vaste tijd inruimen/vrijmaken waarop je de betreffende activiteit uitvoert. En daar dan niet van afwijken. Dan wordt het snel een gewoonte...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100