Welke methodes bestaan er om met pijn om te gaan?

Beste mensen,

ik kamp nu al 1 jaar met aanhoudende rugklachten, hier neem ik relatief zware pijnstillers voor (Zaldiar) en nu is het iets dragelijker maar de pijn is er nog steeds.

Er zijn enkele foto's gemaakt (CT, MRI, botscan,...), er zijn lichte afwijkingen te zien maar zeker geen reden om te opereren zeggen de artsen.

Ik kopieer en plak hier even de uitslag van de MRI die werd gemaakt:

- Schheuermann sequelen dorso lumbale overgang.
- Discopathie L5-S1 en in mindere mate L3-L4 en L5.
- Bilaterale spondylolyse L5 met anterolisthesis graad-I.
- Geen hernia. Vernauwing neurale formina L5-S1.

Laatst heb ik mijn huisarts gevraagd hoe lang ik deze pijnstiller (Zaldiar) mocht gebruiken en wat er zal gebeuren als de pijn op termijn niet zal verdwijnen; ik kreeg als antwoord dat ik het gerust 5, 6-tal maanden kan gebruiken en als de pijn niet verdwijnt dat ik mij er een beetje moet overheen zetten en proberen om te gaan met de pijn die ik ervaar want iedereen ervaart pijn anders en iedereen heeft een ander pijndrempel kreeg ik te horen en ook het feit dat ik nog maar 24 jaar ben en nog heel wat moet betekenen voor de arbeidsmarkt.

Ik vond het raar dat ik te horen kreeg dat ik er mee moet leren leven en er mee omgaan; nu vraag ik mij af of de redenering van mijn huisarts wel klopt en indien wel of er degelijk wel methodes/therapieën/behandelingen of whatever bestaan om met pijn om te gaan?


Alle mogelijke tips en adviezen zijn welkom...

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik zou eens naar een fysiotherapeut gaan of een andere behandelaar in dat genre. Ze kunnen in ieder geval je spieren erom heen steviger maken of andere resultaten halen die je toch pijnvermindering kan geven. Je kunt daar zonder verwijzing naar toe en afhankelijk van je zorgverzekering (aanvullend) wordt er nog wel eens iets vergoed ook. Toegevoegd na 1 minuut: Mail eens meerdere fysio's in de buurt met dezelfde informatie als die je hier geeft en vraag wat ze voor je kunnen doen. Afhankelijk van het antwoord maak je een afspraak. Kijk wat er nog meer zit in je buurt aan therapeuten en mail ze allemaal je gegevens.

Ik zou voor een second opinion gaan, heb in familie kring meerdere malen ervaren, dat artsen (om wat voor een reden dan ook) er nog weleens naast zitten, of er niet uit komen en dan maar zeggen leer er maar mee leven.

Ik denk dat je wel eens baat zou kunnen hebben met Qigong. Dat is verwant met Yoga, maar is makkelijker te doen met een moeilijke rug. Ik doe zelf Spring Forest Qigong (zie link) en dat heeft actieve oefeningen en 2 meditaties; Small Universe en Self concentration waarbij je alleen een half uur met je ogen dicht op een stoel hoeft te zitten. Bij Small Universe visualiseer je dat er energie rond gaat in je lichaam. En dat voelt zalig. Ik denk dat dat je wel wat pijnverlichting kan geven.

Bronnen:
http://www.learningstrategies.com/Qigong/Home.asp

Je zou ook eens contact op kunnen nemen met een pijnpoli. Deze zijn gespecialiseerd in de behandeling / verlichting van diverse soorten pijn. http://www.dcpijncentrum.nl/

Hoi, Allereerst..heel vervelend voor je je rugklachten. Ik heb er zelf ook al jaren last van ( heb 2 keer een hernia gehad) en zo een beetje ook alles al uitgeprobeerd om de klachten en pijn te verminderen.. wat voor mij hielp en nog steeds helpt is ontspanningsoefeningen doen omdat zodra je aan je pijn gaat denken je spieren gaat spannen en daardoor meer pijn krijgt. Wat misschien ook belangrijk is voor je is naar je gevoel luisteren! Een arts kan wel zeggen leer er maar mee leven maar je moet niks, als jij methodes kunt vinden wat jou gaat helpen zou ik dat zeker doen hoor.. er zijn zo veel mogelijkheden ( chiropractie, zooltjes, fysio. wervelkolomcorrectie, warmte, een acupressuurmat enz).. Beweging is ook belangrijk en op tijd je rust nemen, jij kunt je lichaam het beste aanvoelen. Heel veel succes en sterkte ermee hoor!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100