Hoe krijg je een vuiltje die nu begint te ontsteken weer uit het vel van in je hand?

Veegde vanmorgen met mn hand van dat kleine decoratiemateriaal van het aanrecht, maar toen bleef er een stukje in mn hand zitten. Ik kreeg het er niet meer uit met een pincet en nu begint het te ontsteken.
Hoe krijg ik dit er weer uit?
Ik heb wel eens gehoord dat het goed is om te weken in Biotex, maar moet dat dan in de groene of in de blauwe Biotex?
Weet iemand nog andere manieren?

Alvast bedankt!

Weet jij het antwoord?

/2500

Als je vanochtend het vuiltje er in hebt zitten, dan is je huid nu geirriteerd. Nog niet ontstoken hoor. Dat duurt meestal een dag of 2 voor een ontsteking zich ontwikkeld. Maar goed. Dat terzijde. Je wilt het kwijt. Ik zelf pak dan een speld, en trek een klein spleetje in de huid waar het vuil zit. Met een beetje zuigen kan je meestal het vuil er zo uithalen. Weken in Soda [niet biotex!] helpt bij het tegen gaan van een ontsteking, maar haalt het vuil er niet uit. Wel wordt je huid wat zachter, waardoor je het vuil er welicht makkelijker uit haalt. In principe komt het vuil er uit zichzelf ook uit hoor. Toegevoegd na 16 minuten: Nog wat verder gekeken nav de reacties op mijn antwoord. Hier het advies van een ziekenhuis over wondverzorging: Maak dus geen gebruik van soda-, biotex- en zeewaterbadjes. U reinigt hiermee de wond niet; het natuurlijk milieu in de wond raakt er door verstoord, waardoor de genezing mogelijk aanzienlijk trager verloopt. Bovendien drogen de wond en zijn omgeving ervan uit.

Ik heb vaardigheid ontwikkeld om steriel werkend met een steriele injectienaald voorzichtig het wondje te ontdoen van vuil en uit te wassen met wat sterilon, wat ik ook voor de behandeling inzet om het wondje en het gebied daar omheen steriel te krijgen. Bij gebrek daaraan kan desnoods brandspiritus gebruikt worden maar dat prikt meer. Het voordeel van een injectienaald is, dat de punt eigenlijk een heel klein scherp mesje is, wat weefsel van elkaar kan scheiden zonder het verder te beschadigen. De kuns is, net voldoende ruimte te maken om het vuil volledig uit het wonje te halen. Wat er niet in zit kan immers ook niet ontsteken. Daarna pleister erover met wat betadinezalf erop, klaar. Ik kan me echter voorstellen dat deze werkwijze niet gemakkelijk is en daarom is trekzalf ook een goede remedie, alhoewel die niet op een beschadigde huid(!) gebruikt mag worden. Andere methoden om vuil uit een wondje te halen vind ik minder functioneel. Het met een gewone naald in een wondje ompeuteren is zeker niet aan te bevelen, als is de naald zelf door gloeien oid gesteriliseerd, het wondje zelf is dat al niet. Bij dergelijke heel kleine wondjes is een pincet eigenlijk te groot. Omdat je huid al snel na de impact reageerde is er mogelijk een allergische reactie, het materiaal moet er dan wel uit. Met biotex hebben we ook wel ervaring maar soda is veel te agressief. Biotex trekt door osmose vocht en vuil uit de wond, het alkalisch karakter maakt de huid weker en zorgt voor desinfectie. Er is zelfs in de medische wereld geen eenduidigheid over het gebruik van biotex, sommige artsen adviseren het juist, anderen niet. Dit hangt ook af van het type wond. Een van de beste ontsmettigsmiddelen is 3% waterstofperoxideoplossing, deze heeft het nadeel dat de peroxide langzaam ontleedt en na enige maanden al onbruikbaar kan zijn , het is dan ontleed in zuurstof en water en heeft dan geen desinfecterende eigenschappen meer. Ik test dat door een beetje peroxide in een ZILVEREN theelepeltje te gieten, ontstaan er meteen bellen, dan werkt de peroxide nog en is bruikbaar.

probeer eens terkzalf,dettol,heet weken met soda.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100