Heeft er iemand originele en bruikbare tips die helpen bij het stoppen met roken?

Originele, bruikbare tips zijn erg welkom aangezien ik 1 februari ga stoppen met roken. Het liefst dingen die gemakkelijk en goedkoop uitvoerbaar zijn.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Heel goed dat je 1 februari gaat stoppen. Het is beter om in het voorjaar te stoppen dan in de winter omdat je lichaam in de winter grotere veranderingen minder goed aan kan dan in het voorjaar. Hier een aantal tips wat bij mij heel goed werkte: - sta iedere dag ff stil bij het feit dat je 1 februari gaat stoppen en zeg tegen jezelf: ik hoef straks niet meer te roken! - vertel zoveel mogelijk mensen dat je gaat stoppen -besef dat het af en toe heel moeilijk zal worden, maar dat je sterk genoeg bent om dat te weerstaan - zorg dat je tegen die tijd een nieuwe bezigheid hebt - begin nu al met meer water te drinken en eventueel koffie en alcohol te minderen, dat helpt je lichaam alvast te ontgiften zodat je straks geen afkickverschijnselen krijgt. -iedere keer als je aan een sigaret denkt, is het een kwestie van doorzetten, dat is echt het enige, gewoon doorzetten totdat het vanzelf gaat. Heel veel sterkte en succes!! Toegevoegd na 2 minuten: Oh ja, nog iets: Begin niet aan hulpmiddelen zoals nicotine kauwgom of pleisters, want dan ben je niet gestopt!

Tip: Zorg dat je geen sigaretten in huis hebt! ;-)

Als je denkt in bereiken ipv vermijden, kom je een stuk verder. Zorg dus dat je denkt in positieve termen: Je stopt niet met roken. Nee je begint met gezonder te leven. Succes! Toegevoegd na 4 minuten: en bedenk wat dat gezonder leven je allemaal oplevert: Een gezondere huid, meer conditie, een frissere adem en een vollere portemonee

het zal vast niet makkelijk zijn... maar ik zal het zeker proberen en DOORZETTEN! als je echt wil stoppen..is de kans ook groot dat het je lukt.... kop op! :D

Knip van alle pakjes die je nog rookt,de gezondheidswaarschuwingen uit,plak op een stuk papier en hang het op een plek waar je regelmatig komt.Wc bijv. Hou je uitgespaarde geld apart en koop iets leuks voor degene waarvan je houdt,desnoods jezelf.

Neem jezelf voor, dat als je toch een keer "de fout ingaat" en een sigaretje opsteekt, je dit niet ziet als het einde van het niet-roken maar als een eenmalig gebeuren en ga daarna gewoon door met niet meer roken. En laat gedachten over het zin hebben in een sigaret gewoon toe en spreek ze, indien mogelijk ook uit tegen iemand. Die kan je dan steunen in dat moeilijke moment. Ik zeg af en toe tegen mijn man: Ik heb zo'n zin in een sigaret.........maar ja, ik rook niet meer! En ik moet zeggen dat ik dit steeds minder zeg.

Nee. Want die zijn er naar mijn idee simpelweg niet. Ik ben zelf twee keer gestopt met roken. Éénmaal heb ik de datum geprikt en ben ik gaan roken tot ik er ziek van werd. Het was toen erg zwaar, en ben op den duur weer begonnen. De tweede keer echter kwam het zo plotseling, mijn sigaretten waren op en in plaats van nieuwen te halen besloot ik gewoon te stoppen. En het ging zo simpel toen. Ik ben echt overtuigd gestopt. Er zijn geen trucjes, behandelingen, gadgets of medicijnen die je helpen (het is allemaal geldklopperij). Het enige wat je nodig hebt is wil! Dus plan geen datum, maar ga eens nadenken over waarom je rookt en waarom je wilt stoppen. En onthoud, het zit allemaal tussen je oren ;)

Volgens mij is een datum prikken juist goed. Ik heb dat ook gedaan, kon ik er een maand naar toe leven. En alle mensen in jouw omgeving vertellen dat je gaat stoppen(vooral aan de rokers:) En dan bijhouden hoeveel sigaretten je niet gerookt hebt(ik al zo`n 16.000! niet, 1,5 jaar geleden gestopt) Succes! het is mij 100% meegevallen. Geen sigarettengeur meer in de kleding en haren. Je vantevoren niet meer druk hoeven te maken waar je wel of niet mag roken en hoe je de sigaretten meeneemt. Nu terugkijkend heeft het alleen maar voordelen Toegevoegd na 3 uur: Zoethout wordt wel geadviseerd. Een collega van mij is ook gestopt en zit de hele dag op zo`n houtje te sabbelen. Zo ranzig! Dan heb ik nog liever dat hij rookt:) Veel water drinken, ik miste een bepaalde smaak in mijn mond en ben (suikervrije) dropjes gaan eten. Nu eet ik deze bijna niet meer. Je zult wel een beetje je gewicht in de gaten moeten houden. Ik ben 5 kg aangekomen maar ik zat onder mijn normale gewicht dus geen probleem. Ik ben juist gezonder gaan eten! Nogmaals succes. En wanneer ik dat kan zou iedereen dat moeten kunnen wantr ik rookte als een ketter:) En denk aan dat je maar één sigaret niet hoeft te roken en dat is de eerste nadat je gestopt bent:)

lees het boek van Allen Carr :stoppen met roken zal je echt goed doen en gaf hier ook erg veel steun en zonder moeite gestopt..op 30-nov 2008 zelfs de feestdagen goed door gekomen

Ik ben een keertje 10 jaar gestopt zonder hulp. Toen heb ik mezelf 3 maanden aangepraat dat ik ging stoppen na die betreffende 3 maanden. Dat is prima gelukt. Toen kreeg ik een nieuw en spannender leven. Ik ging veel uit, kwam op plaatsen waarvan ik niet wist dat ze bestonden en vond het opeens wel weer leuk om te gaan roken. Hoe stom kun je zijn. Na 5 jaar weer gerookt te hebben kwam ik langzamerhand weer tot de ontdekking waarom ik ooit gestopt was. Ik kreeg weer ademhalingsproblemen als ik uit bed kwam en mijn conditie was ver beneden peil. Ook deed de huisarts de uitspraak dat i.v.m. hart- en vaatziekte in mijn familie ik beter kon stoppen. Wederom geprobeerd om een tijd mezelf aan te praten dat ik ging stoppen. Helaas dit keer lukte het niet. Telkens als ik het te zwaar kreeg kocht ik weer sigaretten. Toen ben ik naar de acupunctuur gegaan en heb mijn probleem voorgelegd. Deze heeft ter ondersteuning een paar zilveren en gouden puntjes in mijn oor geplaatst die er na een aantal dagen vanzelf eruit vallen. Deze puntjes zetten ze blijkbaar op bepaalde punten waardoor je verslavingsdrang (craving) wordt geblokkeerd. Ik hoop dat ik het goed uitleg want dit worden uiteraard weer een aantal minnen van de minder bedeelden hier op GV. Dit is inmiddels 5 jaar geleden. Kosten werden vergoed door de zorgverzekeraar en 1 sessie was genoeg. Dus ik ben van mening baadt het niet dan schaadt het niet. Je doet het uiteindelijk zelf en je dient er zelf 100 % achter te staan. Maar ik heb veel vrienden die zonder hulp zijn gestopt en nog altijd op feestjes "zin" hebben in een sigaret. Ik heb (en of het nu aan de acupunctuur ligt of dat het tussen mijn oren zit kan me niet schelen) nooit geen trek meer gehad in een sigaret; ik vind het vies en vreselijk stinken. Het is zelfs zo erg dat bij mij in huis niet meer mag worden gerookt. Dus waarom geen gratis extra stok achter de deur, als dat helpt. Toegevoegd na 17 minuten: Oeps, baat het niet dan schaadt het niet (typfoutje)

Knip al je sigaretten door, en realiseer je dat je nu je geld verknipt...

De wil is het allerbelangrijkste zonder de wil om te stoppen hoef je eigenlijk niet eens eraan te beginnen. Het is mij ooit 9 jaar gelukt om niet meer te roken (en ja ik ben weer begonnen en wil ook weer stoppen maar heb de motivatie nog niet gevonden) ;) Dag 1: Je stopt! geen sigaretten meer maar kauwgom of een stukje zoethout Dag 2: als ik 1 dag niet heb gerookt lukt het me ook 2 dgn niet te roken dag 3: als ik 2 dgn niet heb gerookt lukt het me ook 3 dgn niet te roken dag 4 zie dag 3 dag 5 zie dag 4 etc etc bij 1 week als ik 1 week niet heb gerookt kan ik het ook 2 wkn.. etc etc Na een week vond ik het echt zo zonde als ik weer was begonnen, je bent echt supertrots op jezelf dat je al zover bent gekomen, het motiveerde me zelfs en na 2 weken wordt het echt al een stuk gemakkelijker babysteps at the time dus.. niet teveel denken nu mag ik nooit meer roken, doe het per dag/week/maand net zolang tot de behoefte minder wordt en de moeilijke momenten steeds korter worden.. ik heb het 9 jaar volgehouden, ben helaas wel weer begonnen maar dat had op dat moment zijn redenen.. (zucht) spijt dat wel.. komt wel weer dat moment dat ik zeg we beginnen weer met dag 1 probeer jezelf wel af te leiden door leuke dingen te gaan doen, of minder leuke (keukenkastjes uitruimen en poetsen bijvoorbeeld) ga in iedergeval niet stil zitten.. althans niet te lang ;) ohja veel water drinken..

Het belangrijkste is dat je (ECHT) bewust bent van het feit dat roken op zichzelf niet lekkerder is dan bijvoorbeeld een kopje thee, of een andere dagelijkse versnapering. Een algemeen iets bij rook-verslaving is namelijk dat je voortdurend het in feiten niet bestaande genot automatisch gaat concluderen als gevolg van het voorafgaande verlangen, dat op zijn beurt weer wordt opgewekt door het schijngenot. Je overtuigingen kloppen dus niet, en daar MOET je te volle bewust van zijn! Lukt dat niet, dan lukt het stoppen misschien soms tijdelijk met wilskracht (omdat je met je voornemen je graag aan je woord houdt), maar zal nooit stand blijven houden.

Ik ben nu ruim een half jaar gestopt, na iets van 25 jaar roken. Bij mij was het een beetje een samenloop van omstandigheden. Door keelpijn besloot ik één sigaret niet op te steken maar in plaats daarvan wat vroeger naar bed te gaan, De volgende dag kwam ik erachter dat ik al bijna twaalf uur niet gerookt had (een unicum!) toen besloot ik te kijken hoe lang ik het kon volhouden om die ene peuk uit te stellen. Ik heb mezelf voorgehouden (en nog steeds) dat ik wel mág roken, maar het niet hóéf (het is namelijk geen ramp als je wel rookt, wat de maatschappij je ook wil wijsmaken). Ik heb ook een pakje met vier sigaretten thuis liggen (die zijn wel heel oud nu!). Want door die in huis te hebben, heb ik nooit meer een pakje gekocht. Ik heb immers sigaretten in huis voor als ik wél wil roken. Ik heb alleen geen behoefte meer om te roken. Ik mis het soms best, en natuurlijk heb ik hele moeilijke momenten gehad, maar het zijn idd momenten, Ze gaan weer voorbij. Ik heb eens zogenaamd in een etalage staan kijken omdat er twee mensen een peuk stonden te roken, stond ik lekker mee te roken van hun tweedehands rook. Dat hielp me toen, want ik hoefde niet meer zelf een peuk op te steken. Inmiddels heb ik die behoefte niet meer. Ik ben heel blij dat ik niet meer afhankelijk ben, en ik ben zelfs begonnen met hardlopen (dat kan ik nu, want ik heb nu een beetje long-inhoud). Voor mij was de beste hulp dus de gedachte dat ik wel mocht roken, maar het niet nodig had. O ja, en soms dus even tweedehandsrook inademen. En gewoon blijven bedenken dat de momenten dat je het moeilijk hebt, inderdaad alleen maar momenten zijn, die over gaan, Bovendien komen die momenten steeds minder vaak voor na een tijdje. Succes ermee, ik denk wel dat t je gaat lukken.

Als je het echt wil, heb je niets nodig. Ik ben vorig jaar gestopt van de een op de andere dag, besloten dat ik ging stoppen. Zelf heb ik om mezelf te testen nog een vol pakje gekocht en bewaard zodat ik kon roken als ik echt wou en niet niet rookte omdat er niets in huis was. Ik rookte niet erg lang, 5 jaar.

Stoppen kan wel goedkoop zijn (weet ik wel zeker; hoe duur zijn sigaretten?), maar niet gemakkelijk. Meestal. Mijn moeder en een vriendin zijn binnen 1 dag gestopt met roken. Je moet er echt van overtuigd zijn dat je het nu gewoon niet meer gaat doen. Je hebt er geen zin meer in. Terugval hoort overigens bij definitief stoppen, daar helpt in de meeste gevallen niemand je mee. Maar blííf steeds opnieuw ophouden en wees je bewust van de voordelen. Al bemoeien zich er nog zo veel mensen mee, jij bent degene die de beslissingen maakt. Verslaving is heel erg gebonden aan gewoonte. Op vakantie of in het ziekenhuis is het makkelijker om voor langere tijd te stoppen dan thuis. Stel jezelf haalbare doelen: begin er bijvoorbeeld mee om je rookgedrag terug te brengen van 2 sigaretten per dag naar anderhalf. En houd jezelf niet voortdurend bezig met de gedachte dat je aan het stoppen bent. Die gedachte is namelijk uitputtend; geen mens kan de hele dag bezig zijn om zijn grenzen te verleggen. In feite ben je dat ook niet, want als je wel rookt dan denk je ook aan banale dingen. Zo lang je de uitdaging maar niet te groot maakt kun je je routine gewoon volhouden. Beloon jezelf zo nu en dan met iets wat je echt geweldig vind. Denk niet dat je de halve sigaret die je gisteren niet gerookt hebt nu kunt gebruiken als schouderklopje ;)

Vraag iemand, in je nabije omgeving, je iedere keer als je weer een sigaret opsteekt, je een schop onder je kont te geven.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100