als je al ruim zes weken tramadol slikt kun je er dan zo aan wennen dat je eigenlijk daarna een beetje moet afkicken?

en kunnen er door langdurig gebruiken ook stemmingswisselingen ontstaan?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja, Tramadol is verslavend. In overleg met je dokter zul je wellicht dus af moeten bouwen. Dit ligt ook aan de dosering. Ook de 'psychische' klachten komen voor. Dit staat trouwens ook gewoon in de bijsluiter. Toegevoegd na 5 minuten: Dit geldt trouwens voor elk medicijn op basis van opioïden. Als je dit langdurig gebruikt ga je eraan wennen en heb je meer nodig om hetzelfde effect te krijgen van pijnstilling. Als je later stopt met dit spul dan went je lichaam weer om zonder te zijn. Hierbij kan het zijn dat je zeg maar moet afkicken. Als je daarna het nog eens nodig hebt dan werkt het weer als vanouds.

Bronnen:
Eigen gebruik
http://www.apotheek.nl/Medische_informatie...

Het is zeker verslavend en het verbaast me dat jij 6 weken tramadol voorgeschreven krijgt. Ik heb het eens gehad na een operatie, maar ik liep overal tegenop toen ik dat spul slikte. Heel heftig. Of het stemmingswisselingen veroorzaakt, weet ik niet. Kijk eens in de bijsluiter.

Na langdurig gebruik van elk opioïd treedt tolerantie op; na verloop van tijd is een hogere dosis nodig om het gewenste effect (meestal pijnstilling) te bereiken dan in het begin. Bij het staken van het gebruik van elk opioïd treden ontwenningsverschijnselen op. Nadat iemand eenmaal is 'afgekickt' is de tolerantie weer verdwenen, dus bij een eventueel volgende keer kan weer met de normale startdosis worden begonnen. Tramadol is trager en minder sterk werkzaam dan morfine waardoor het niet zo interessant is voor drugsgebruikers. Psychische verslaving aan een opioïd bij pijnpatiënten komt überhaupt slechts zeer zelden voor. Desondanks wordt ex-drugsverslaafden afgeraden dit middel te gebruiken. Ik heb wel eens een keer codeine gekregen, iets vergelijkbaars. Maar ik kreeg echt maar een doosje. Dit spul 6 weken achter elkaar slikken? Ik zie in de bijsluiter wel stemmingsveranderingen en verandering in activiteit staan. Kijk in je bijsluiter bij "zelden". http://db.cbg-meb.nl/Bijsluiters/h25693.pdf Toegevoegd na 1 minuut: Hier is een lijst met allerlei vormen van tranadol. Kijk welke je hebt en lees dan de bijsluiter. http://www.exmedica.nl/geneesmiddel/tramadol

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100