Moet je ook bij een gaskachel zorgen voor het verversen van zuurstof of is dat alleen bij echte kachels/haarden?

Ik denk dat de vraag genoeg zegt. Zo niet vraag het bij reacties!

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja dat moet. Anders brand hij ook niet. :)

Ook een gaskachel vraagt om zuurstof dus als je genoeg zuurstof in huis wilt hebben moet je luchten.

Alles wat brand heeft zuurstof nodig . Een kaars laten branden is zelfs goed om te zien of er genoeg zuurstof in de kamer is. Goedkope co-melder :.)

Als een gashaard of een kolenhaard te weinig toevoer krijgt van verse lucht dan is er kans op onvolledige verbranding. Er ontstaat dan koolmonoxide (CO) dat is een zeer gevaarlijk gas dat je niet ruikt. Elk jaar zijn er een paar doden als gevolg van koolmonoxide vergiftiging. De mensen sluiten de kamer waarin de haard staat potdicht af omdat ze het een beetje koud hebben als verse koude lucht de kamer binnenstroomt. Maar dat kost hun wel het leven.

Elke gashaard heeft zuurstof nodig. Die zorgt immers voor de verbranding. Waar die zuurstof vandaan komt, verschilt echter. U kunt kiezen uit een ‘open’ systeem en een ‘gesloten’ systeem. Daarom moet je altijd voor verse lucht in de kamer zorgen. Is er te weinig zuurstof, dan is de verbranding niet volledig en vormt zich koolmonoxide. De koolmonoxide kan niet naar buiten en zo ontstaat een levensgroot gevaar van vergiftiging.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100