Heeft een bedrijfsarts toegang tot het epd (electronisch patienten dossier)

Bij een bezoek aan de huisarts werd mij gevraagd of ik toestemming wil geven aan andere dienstverleners tot mijn EPD, ik heb hier toestemming voor gegeven. Maar zit me nu eerlijk gezegd wel af te vragen, of een bedrijfsarts ook toegang krijgt tot mijn EPD.. kan het nergens vinden. En krijg er heel eerlijk gezegd de kriebels van!

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee een bedrijfsarts heeft daar geen toegang toe, een bedrijfsarts kan alleen medische gegevens van u opvragen, als u daar toestemming voor gegeven heeft en moet dit doen bij de betreffende arts.

Nee, in eerste instantie krijgen bedrijfsartsen (gelukkig) nog geen toegang tot het EPD. Dat is wel één van de grootste angsten die er aan het EPD kleeft: "De nadelen van EPD" Epd 2.0 begint met huisartsen, apotheken en medisch specialisten. Maar wie sluit uit dat het in de toekomst niet ter beschikking komt voor uw zorgverzekering, bedrijfsarts, werkgever of hypotheekverstrekker?" http://nos.nl/artikel/445898-epd-wat-betekent-het-voor-u.html

Dat toestemmingsformulier is vooralsnog alleen voor ambulancepersoneel en ziekenhuispersoneel (bijvoorbeeld wanneer u met spoed op de eerste hulp komt) met uitsluitend medisch beroepsgeheim. Zoals al is gezegd moet een bedrijfsarts nog steeds toestemming vragen aan u om deze gegevens te mogen raadplegen, en wanneer de regelgeving wijzigt zult u weer opnieuw toestemming moeten geven voor het delen van de gegevens.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100