Welke organen en weefsels kun je missen?

Dus als je donor bent..wat kun je dan missen? en toch blijven leven?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Van ieder volgend genoemd orgaan één: long, oog, nier. de milt. gedeelte van de lever, de maag, spieren, stukjes stukjes huid. schildklier. botten, bloedvaten.

je kan in ieder geval een nier missen, en een deel van je lever. stukken huid kunnen ook natuurlijk. ik dacht dat je de rest bij leven maar beter kunt houden ;)

1 nier van de 2, huid.

Je kunt ongelofelijk veel missen en toch blijven leven. Veel organen zijn dubbel uitgevoerd en zonder ledematen kun je ook blijven leven. Maar leuk is het niet. Ik wilde een fotootje plaatsen waar ik aan dacht, maar ik wil jullie etenslust niet bederven.

Een nier, bloed (of plasma), stamcellen of beenmerg, bot (dat nog goed is bij het verwijderen van een heupkop bij een heupvervangende operatie bv), moedermelk, sperma. Zie link. Ik zit zelf dan ook nog aan eicellen te denken. Toegevoegd na 37 seconden: Huid en hoornvlies trouwens ook nog. Toegevoegd na 2 minuten: Oeps, die laatste twee toch alleen als je dood bent...

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Donor_(geneeskunde)

Volgens sommigen kunnen we delen van onze hersenen missen, omdat die toch niet gebruikt worden. Ikzelf ben hier niet zo van overtuigd. Maar je kunt een nier missen, je kunt huid en bloed doneren omdat dat weer aangroeit/vult, hetzelfde geldt voor haar (ja, sommige haarstukjes zijn toch echt van menselijk donorhaar). Mensen lijken ook prima te kunnen zonder amandelen, verstandskiezen, en blindedarm bijvoorbeeld.

Bronnen:
http://www.goeievraag.nl/vraag/100-hersene...
http://www.goeievraag.nl/vraag/hersenen-33...
http://www.goeievraag.nl/vraag/kleinere-he...
http://www.goeievraag.nl/vraag/waartoe-zou...

Ik weet dat je je Milt kunt missen ,mijn Oma moest 'm missen na een ernstig ongeluk en is 98 jaar geworden ,ze was haar milt vanaf haar 70 ste kwijt !!

Hoofdvraag: Je hersenen... http://www.spitsnieuws.nl/archives/video/2009/12/hersenloze_baby_viert_verjaard.html Toegevoegde vragen: Hij is er al één jaar mee geworden... En als hij het kan, dan komt dat in de nabije toekomst ook voor volwassenen om te doneren... En te blijven leven, jazeker...

Het clericaal orgaan.

de meeste waarvan je er twee hebt mits goed gezond en van sommige onder-delen een stukje....

Een gezond mens kan missen: -EEN nier -een liter bloed -een stukje van je lever - de milt -beenmerg -een stuk huid. en wellicht onderdelen die ik niet genoemd heb.

Ha, die Sharona30; Ik zou verder mijn amandelen en blinde darm ook best kunnen missen, maar ik denk alleen dat niemand daar echt op zit te wachten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100