Waarom wordt je , als je twee of drie biertjes drinkt , eerst blij en vrolijk en na een uur of twee een beetje depri ?

Natuurlijk is het bij iedereen anders met alcohol. Maar dit effect heb ik ook bij anderen gezien.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Alcohol maakt langzaam je "remmen" los. Het heft je blokkades op die onbewust constant aanwezig zijn. Ik ben er van overtuigd dat wanneer die remmingen weg zijn (door bijvoorbeeld alcohol) je ware ik naar boven komt. De een wordt vrolijk, de ander depressief, de ander agressief. De blokkades die er op spontaniteit zitten zijn meestal niet zo groot als die die je voor je depressieve gedachten hebt opgebouwd. Je bouwt namelijk blokkades om jezelf te beschermen. Depressieve gedachten helpen je niet in het dagelijks leven, dus die ga je flink inmetselen. Dus bij het drinken van alcohol gaan eerst de kleinere blokkades weg (en word je spontaan en blij), daarna gaan de blokkades van je depressieve gevoelens weg. Vandaar. Afhankelijk van de persoon natuurlijk. Ik word gelukkig vrolijk en blijf ook na veel alcohol nog vrolijk.

Als je wat drinkt roept dat blijdschap op, maar na een tijdje is dat normaal en is je blijdschap gewoon geworden en dan valt het weg, en omdat het verhogen van blijdschap fijn is, is het verlagen van die blijdschap reden tot wat je zegt een beetje depri...

Omdat je de blijhormoontjes in 1x allemaal tegelijk naar buiten laat komen. Hierdoor heb je aan het eind van de avond niks meer. Dus als je de blijhormoontjes waar je vrolijk van wordt over de hele dag verdeeld dan is er niks aan de hand. Door alcohol worden ze dus allemaal verbruikt met het gevolg dat je daarna in een dipje zit.

Naar mijn idee opent alcohol de ware zelf. De een wordt depri, de ander wordt agressief. Alcohol laat je bescherming vallen. Breekt de muur af en laat je werkelijke emotie los. Daar kan je heel depri van worden als je veel verdriet hebt, of heel boos als je veel kwaadheid hebt. Dit is een reden waarom ik nooit veel drink. Dit is ook een reden waarom ik een ander niet graag dronken zie. Dit is de reden waarom mensen nog meer drinken dan alleen dronken. De eerste paar biertjes, geeft je een soort van bevrijding. Eindelijk eventjes die bescherming weg, eindelijk geen masker. Dit maakt ze vrij en vrolijk. Men drinkt door, omdat dan ook die bescherming helemaal kwijt willen. Maar dan kunnen ze opeens heel diep kijken. En die is niet zo prettig. Dan komt de reden naar boven waarom die bescherming er is.

Eerst maakt het los en ben je vrolijk. Naarmate je meer drinkt vallen de remmen weg, komt er ook ontspanning. Je komt bij jezelf terecht. Het verdriet waar je altijd overheen leeft komt dan naar buiten.

Dat heeft te maken met het effect van alcohol op het brein bij verschillende dosering. Bij lagere dosering heeft alcohol meestal een stimulerend effect. Je wordt losser. Als het promillage toeneemt, treedt de verdovende werking in. Dat kan afhankelijk van je stemming tot gevolg hebben dat je depri of relaxed wordt.

Omdat het bier op is vermoed ik?

ik drink regelmatig een paar biertjes op de club maar ik ben nooit depri,ik drink er nooit meer dan 4of 5

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100