Heb na 2 weken een 2e kuur gekregen. Hoe groot is de kans dat ik immuun ben?

In oktober kreeg ik een flinke longontsteking te verduren, maar herstelde hier heel snel. Zo snel, dat ik slechts één week een kuur nodig had. Ik deed mijn ding, maar maakte na 2 weken voor de zekerheid toch nog een afspraak. Bij nader onderzoek bleek de longontsteking helemaal niet over. Ik ben nu opnieuw aan de antibioticum, maar nu vraag ik mij dus af hoe groot de kans is dat ik immuun ben?

Toegevoegd na 1 minuut:
Ik heb dus beide keren dezelfde kuur gekregen.

Toegevoegd na 38 minuten:
Ik was een belangrijk deel vergeten. Ik heb dus door de dokter bevestigd gekregen dat ik een bacteriële longontsteking had. De eerste keer kreeg ik Doxycycl en herstelde ik heel erg snel.
Twee weken later bleek uit een longfoto, dat ik nog steeds longontsteking had, terwijl ik me superfit voelde. Toen kreeg ik opnieuw Doxycycl (afgelopen vrijdag) en deze kuur was iets langer. Ik mag gewoon werken, maar vraag me af of de bacteriën hierdoor immuun geworden kunnen zijn. De eerste kuur werkte wel effectief.

1 seconde geleden

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De eerste kuur was te kort, de dokter Heeft zich dat ook gerealiseerd en je dus een tweede kuur gegeven. Hij weet je medische geschiedenis en zal dat niet met dezelfde antibiotica doen als de kans bestaat dat je resistent bent

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100