Waarom voel ik mij pas goed uitgerust als ik meer dan 10 uur heb geslapen?

Op een normale werkdag, waarbij ik om 6 uur op moet staan, red ik deze 10 uur dus niet en kan ik erg moeilijk uit bed komen en lukt het mij maar niet om wakker te worden. Last van veel stress heb ik niet en heb een behoorlijk gestructureerd leven wat ik erg fijn vind.

Ik ga meestal rond een uurtje of 10 slapen, zodat ik ruim 8 uur slaap pak. Wat al behoorlijk goed hoort te zijn lijkt mij.

Toch kom ik een stuk meer uitgerust mijn bed uit als ik toch echt eerder ga slapen.

Hoe kan het dat ik zoveel slaap nodig heb? Als ik bijvoorbeeld in het weekend langer dan 10 uur slaap kan ik er zonder problemen uit komen, geen ochtendhumeur en geen slaperig gevoel de eerste uren.

Ik snap er helemaal niks van.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het kan een aantal oorzaken hebben. Of je bed is niet goed, ik bedoel je matras. Of je bent onbewust bezig met "Als ik niet genoeg slaap ben ik niet uitgerust" Of je hecht te veel waarde aan slaap etc. Of er is een medische reden waardoor je moe wakker wordt. In de winter is het wat moeilijker om uit bed te komen. Slaap is niet het enige middel om tot rust te komen. Een avondje ontspannen met vrienden kan net zo goed ontspannend werken als een paar uur slaap. Ook is het zo dat mensen denken dat ze geen stress hebben, maar in de tussentijd enorm lijden aan stress. 10 uur slaap voor een volwassenen is erg veel. Ga voortaan gewoon naar bed wanneer je zin hebt en denk niet te veel aan het aantal uren slaap. Zet je wekker op het tijdstip dat je er uit moet, niet eerder of later, en ga er dan gewoon uit. Na een tijdje zul je merken dat niet het aantal uren maar de kwaliteit van de slaap telt en hoe je je hebt gevoeld die dag. Loslaten is het enige wat helpt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100