Wat is nou precies Déja vu?

Weet jij het antwoord?

/2500

Een herhaling van een onbewust feit of gedachtegang

Déja vu is Frans en betekent: al eens eerder gezien, al eens eerder meegemaakt... Dus als je ergens komt dat je een gevoel krijgt, van dat heb ik al eens eerder meegemaakt, al eens eerder gezien... Als je een mens ontmoet en meteen het gevoel krijgt dat je die persoon al eens eerder ontmoet hebt, terwijl jij zeker weet dat dit de eerste keer is... Zulke gebeurtenissen vallen onder de categorie Déja vu... Meer is er eigenlijk niet... Welke redenen er zijn die dat zo maken, weet men niet, wellicht is het een puur hersen-gebeuren en wellicht is het spiritueel, van vorige levens... Daar is het laatste woord nog niet over geschreven...

Een kortdurende soort 'kortsluiting' in de hersenen, waardoor je het idee kunt krijgen een plaats of gebeurtenis te herkennen uit het verleden, terwijl het feitelijk om een nieuwe indruk gaat. Je hebt dus het gevoel dat je iets al eens heb gezien, terwijl je weet dat dat niet kan, maar in feite zijn het je hersens die je eventjes voor de gek houden.

Kijk eens hier, dan heb je een groot aantal antwoorden. http://www.goeievraag.nl/zoek?q=deja+vu&

Dat is als ik vandaag een vol krat bier zie, en morgen dat zelfde krat zie en me verbeeld dat het nog steeds vol is... Déja Vu is de titel van een song, welke door diverse artiesten gezongen wordt.

Het antwoord van Marleen heb ik ook ooit eens ergens gelezen. Je ziet iets, de hesenen maken een sprongetje terug (soort korte rewind) en vervolgens denk je het eerder gezien of beleefd te hebben terwijl het een nieuwe ervaring is.

heb het iedere dag een stuk of 3 keer. het lijkt (of is wel eens zo bij mij) dat je iets eerder hebt gezien.

Déjà = Al vu = gezien Dus dat datgene wat je ziet al eens eerder hebt gezien.

Ha, die Jessie; Déja Vu is tevens de titel van het klassiek geworden album uit 1970 van de legendarische band Crosby, Stills, Nash & Young.

Denzel Washington was enkele jaren terug de hoofdrolspeler in een gelijknamige film! super als je meer informatie wil hebben over dit fenomeen (ook een spannende film!) Déja Vu ontstaat door een bepaalde reactie in je hersenen waardoor zij voor even enkele seconden later reageren, zo lijkt het alsof je het al hebt meegemaakt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100