Ik plas veel is dat gewoon of moet ik daarvoor naar de dokter?

Ik moest altijd al veel naar de wc maar het lijkt of het erger is geworden is dat normaal?

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat zijn vragen die enkel en alleen een arts maar beantwoorden kan.

Als je weinig of moeilijk plast, dan heb je een probleem. Bij veel plassen kan er iets aan de hand zijn, maar als je geen andere verschijnselen hebt, dan zou ik je maar niet druk maken. Je zult allerleid gekke dingen aan je lijf opmerken, maar voor ieder dingetje kun je toch niet naar de dokter rennen. Als je echt ongerust wordt, dan moet je gaan...

Wat je drinkt moet je uit plassen, je kan dus niet meer uitplassen dan je hebt opgedronken, wel is het mogelijk, dat je lichaam vocht vast gehouden heeft, dat er nu weer uit komt. Ook is er bij dit koude weer, minder transpiratie dan normaal, waardoor je misschien is meer plast.

Dat ligt eraan of je verder ook klachten hebt. Wanneer je echt gewoon veel plast zonder dat je meer klachten hebt dan komt dat gewoon omdat je nieren goed werken en het vocht weer uitscheiden wat je gedronken hebt. Wanneer je ook veel dorst hebt dan kan dat suikerziekte betekenen. Je hebt dan 1 van de symptomen van suikerziekte. Dit zijn alle symptomen van diabetes type 2; •vaak dorst en veel plassen •vermoeidheid •oogklachten, zoals rode en branderige ogen, wazig zien, dubbel zien of slecht zien •slecht genezende wondjes •kortademigheid of pijn in de benen bij het lopen •vaak terugkerende infecties. De symptomen van type 1 diabetes zijn duidelijker: vaak dorst en veel plassen. afvallen zonder dat daar een reden voor is. ziek en beroerd voelen. constant hongergevoel. wazig zien. Mensen vallen vaak enorm af en voelen zich erg ziek. Meestal gaan zij snel naar de huisarts die dan diabetes constateert. De meeste mensen die type 1 diabetes krijgen, zijn begin dertig of jonger. Toch kan type 1 diabetes ook nog op latere leeftijd ontstaan. Gerelateerd diabetis diabetus suiker ziekte diabetes type 1 Wanneer je vaak naar de wc moet maar nauwelijk of niet kunt plassen dan kan het zijn dat je een blaasontsteking hebt. Voor deze gevallen moet je naar de huisarts om het te laten testen.

Bronnen:
http://www.diabetesfonds.nl/begrippen/symp...

Gewoon naar de dokter. Die is de enige die werkelijk je zorgen kan wegnemen. Het internet geeft je alleen maar meer zorgen. Of ben je nu gerust na al die antwoorden?

Dat je deze vraag stelt betekent dat het je opvalt en dat je ermee bezig bent, misschien zelfs ongerust bent. Het kan vele, meest zeer onschuldige , oorzaken hebben. Dus gewoon even langs de huisarts, neem gelijk wat ochtendurine mee, dat scheelt weer een extra bezoekje als de dokter er om vraagt, die kans is groot.

Veel plassen wordt meestal in verband gebracht met diabetes mellitis, het is een actie van het lichaam om via het plassen SUIKER te lozen. Dus naar de dokter en liefst snel! Of het diabetes is weet je dan met een vingerprikje. De arts kan dan verder uitzoeken wat er aan de hand is/ moet gebeuren. Met wachten kun je veel schade oplopen als het diabetes blijkt te zijn.

Je kunt alleen veel plassen,als je ook veel drinkt. Ga dat eens na,de mogelikheid kan dan bestaan dat je diabetes hebt. In ieder geval zou ik een dokter raadplegen.

Het verschil tussen opname en verbruik plas je uit. Dus als er niks ernstigs is dan drink je mogelijk nu meer of verbruik je minder. Het kan ook zijn dat de blaas door ouderdom wat minder elastisch wordt. Ook kan het zijn dat de blaas gewent wordt aan het regiem. En kom je hoe dan ook in een koudere omgeving dan krimpt de blaas en komt de behoefte de blaas te legen op. Als het kouder is zweten we in de regel ook minder dus dat gaat er dan ook weer vanaf. Zenuwachtig (dus spanning)wezen kan ook een trigger zijn. Geirriteerd zijn ook. Pissig noemen we dat.

Wat is veel? Meet het eens met een maatbeker. En heb je ook nog andere verschijnselen erbij? Pijn bij plassen of altijd pijn, misselijk etc? Hou het even bij en vertrouw je het niet, toch naar je dokter. Wij kunnen het niet vanaf onze toetsenbordjes beoordelen...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100