Wat is de functie van verdriet?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Stel dat je nooit verdrietig zou zijn? De andere kant van verdriet is vreugde. Je bent dus ook nooit vol vreugde. Verdriet is nodig om de pijn van de dingen van het leven te verwerken. Door verdrietig te zijn ga je ergens doorheen. Dan weet je ook weer wat het is om gelukkig en blij te zijn en ben je achteraf dankbaar voor wat je doorgemaakt hebt. Verdriet en dus vreugde maken het leven zinvol, geven doel aan onze emoties, n.l. om ze te verwerken. Als je al je verdriet wegstopt vlak je af, krijg je een verdrongen leven met alle kwalen van dien en je kan ook nooit van harte gelukkig zijn.

Het verwerken van een gebeurtenis.

Het nog eens 'doormaken', en nog eens, en dan nog eens. En dan uiteindelijk, wordt het héél langzaam minder....

De funcktie van verdriet is om je emoties te kunnen verwerken. Laat het verdriet gaan en gooi het er uit! Dit is beter dan het te onderdrukken omdat dit weer frustraties kan geven.

Bedoel je als: Waarvoor heb je het nodig in de natuur? Ik denk dat als je ergens aan gehecht bent en het niet wilt verliezen, omdat je anders verdriet hebt, het gaat beschermen. Nu is het in de natuur goed om de dingen te beschermen waar je om geeft (je kinderen, je partner, je groepsgenoten en eventueel je huis/broedplaats). Het verwerkt bij mensen ook inderdaad een gebeurtenis, zodat je alles op een rijtje kan zetten. Maar het is niet voor de opluchting, het is wetenschappelijk bewezen dat huilen niet oplucht. Leuk weetje: Huilende baby's zijn vaak verdrietig omdat ze iets niet krijgen, om extra verdrietig over te komen doen ze onbewust met hun vuistjes tegen hun ogen (en daarmee traanbuisjes) duwen. Door die druk komen er meer tranen.

Emoties verwerken, als je dit niet kon zou je er aan ten onder gaan.

zodra je gaat huilen bij iets, (hoeft niet eens iets vervelends te zijn) laat je het TOE in je hoofd, in je lichaam. Sommige mensen stoppen dingen weg zodat ze er niet om gaan huilen, of ze willen er niet mee geconfronteerd worden. maar als je het TOE laat kan je pas huilen. tenzei je huilt uit frustratie,

Alle emoties - verdriet, blijdschap, opgeluchtheid, woede hebben in zo verre een functie, dat ze je leven kleuren. Ze geven je een reverentie-kader, waarmee je vast kunt stellen, hoe je in het leven staat op een gegeven moment. Zoals je zonlicht alleen kunt zien als er schaduwen zijn, kan je positieve emoties alleen intens beleven als je minder blij-makende emoties óók doorleeft.

verdriet geeft je op den duur kracht om weer verder te leven

Verdriet is niet aanvaarden van dat wat is, dus hier bij een verlies van een dierbare... Men wil niet dat het waar is, en daarom verzet men zich met verdriet tegen de waarheid...

Een manier om de pijn te verlichten.

de functie van verdiet is dat je dan ook weet wat geluk is! zonder verdiet geen geluk zonder geluk geen verdriet.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100