Hoe leer je jezelf een onhebbelijkheid af?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Wanneer jij jezelf betrapt op de onhebbelijkheid ben al een heel eind. Wat je kunt doen is een positieve hebbelijkheid of minimaal een positieve gedachte ervoor in de plaats zetten. Die positieve gedachte anker je met bv. wrijven over je pols. Doe nu zo'n bruin elastiekje om je pols en elke keer wanneer je de negatieve onhebbelijkheid opmerkt , trek je het elastiekje aan je pols strak en laat het terugschieten. Je brein krijgt nu de associatie van pijn en onhebbelijkheid. Dan leer je dat heel snel af. Je reactie is dan om over de zere plek te wrijven met je andere hand. Dit is het anker van je positieve gedachte of hebbelijkheid. Die komt dan in de plaats van de onhebbelijkheid waar je vanaf wil.

De eerste stap is al gezet, als je het voor jezelf als een 'onhebbelijkheid' erkent, gaat inzien, dat iets echt niet kan. Zodra je dat duidelijk voor ogen hebt, is het niet meer moeilijk het na te laten. Anders is het, als iemand een bepaalde eigenschap van jou als 'onhebbelijk' ervaart. Dan hangt het er maar net van af, hoe belangrijk jij de mening van die ander vindt - en dan kies je ervoor er iets aan te doen, of niet. Je kunt niemand veranderen, alleen jezelf.....

Poeh,dat is iets waar je je heel bewust van moet zijn,neem bijvoorbeeld nagelbijten. je wilt ervan af,en op t moment dat je je nagels wil bijten,dwing je jezelf dat niet te doen,ga op je handen zitten trek handschoenen aan enz enz. Of neem roddelen ,op t moment dat je je realiseert dat je slecht over een ander praat,stop je je zin en ga je met een ander onderwerp verder. Maar je zult jezelf wel bewust moeten attenderen op datgene waar je mee bezig bent en wat je wilt afleren. Lijkt een makkelijke vraag, maar blijkt lastig te beantwoorden. Hoop toch dat je er wat aan hebt.

Er moet eerst een methode worden gevonden om wilskracht in zulks te kweken. Zo'n methode ken ik nog niet... Ik heb hier ook eens een vraag gesteld hoe je wilskracht kunt kweken. Er kwam geen 'eureka'-antwoord.

Bij sommige onhebbelijkheden kun je kijken of er andere opties zijn door het tegenovergestelde te doen; kom je altijd te laat dan ga je vanaf nu altijd een kwartier te vroeg van huis.Schrijf je slordig dan ga je er eens goed voor zitten. Met veel geduld en doorzettingsvermogen boek je uiteindelijk resultaat.

Door jezelf op de eerste plaats af te vragen of dat je zelf last hebt, van die onhebbelijkheid, of is het, dat de ander er last van heeft. Als de ander er last van heeft, kun je jezelf af vragen of jij dan diegene bent om daar iets aan te doen, dan kun je het bij die ander laten. Heb je zelf last van die onhebbelijkheid, vraag je dan af wáárom je die onhebbelijkheid hebt, wat is de achterliggende reden, hoe ben je er aan gekomen. Pas als je hier voor jezelf een antwoord op hebt, kun je met dat gegeven, er iets aan doen.

Wat eigenlijk het makkelijks is is niet zozeer fixeren op het afleren, want dat is heel moeilijk, maar op het aanleren van nieuw gedrag dat daarvoor in de plaats komt. Het negatieve gedrag verdwijnt dan vanzelf, maar je hebt iets nieuws, positiefs geleerd.

Jezelf van onhebbelijkheden afhelpen is onmogelijk zonder de ander... Het is namelijk altijd een ander die jou vertelt dat je een onhebbelijkheid hebt in de eerste plaats, dus die onhebbelijkheid IS VAN DIE ANDER... Dan moet die ander jou ervan af helpen, en dat is ook altijd zo, die ander leert jou die onhebbelijkheid af in de tweede plaats... Zonder anderen bestaan er geen onhebbelijkheden; punt uit... Dus als die ander ergens een hekel aan heeft dan moet die ook maar bij jouw dat afleren, als je dat toestaat, als je dat niet toestaat heeft die ander een probleem...

Een onhebbelijkheid afleren.: Er is een methode, maar dan moet je eerlijk mee spelen, dat je bijvoorbeeld, iedere keer als je de onhebbelijkheid uitvoert € 10,00 doneert aan een goed doel. Het is me niet duidelijk welke onhebbelijkheid je bedoeld dus geef ik een advies.!

De Dalai Lama zegt "geloof in de kracht van routine". Verandering (van een onhebbelijkheid af komen is ook verandering) zet pas door als het routine wordt. Dus de eerste zes weken heel bewust je "onhebbelijkheid" vervangen door een andere routine. Elastiekjes, gesprekken, whatever, als het maar routine kan worden.

Om in te zien wanneer je het doet . Schrjf dat op in een boekje en hoevaak je het een halt hebt toe kunnen roepen .Je bent er dan mee bezig . En beloon jezelf door het aantal keren dat je het niet meer deed. KOOP EEN BOS BLOEMEN OF IETS WAT JE LEUK VINDT!! Heel veel succes ! Toegevoegd na 1 minuut: Maar ik wil er nog even aan toevoegen niemand is perfect hoor iedereen heeft zijn onhebbelijkheden ,alleen als je er zelf last van hebt ,kun je er inderdaad iets mee doen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100