Ik ben vaak moe en moet 's middags geregeld even 1a2 uur slapen om echt fit te blijven. Wat is dit?

Ik heb gehoord over een lage bloeddruk. Pfeiffer ben ik imuum voor.

Weet jij het antwoord?

/2500

Een vand e makelijkste antwoorden om te geven is dat je 's nachts langer moet slapen. Ik weet niet wat je dagelijkse ritme is. Maar als je 's nachts niet genoeg slaaps krijg je overdag een dip. En onregelmatige slaaptijden zijn ook funest voor de rust die je krijgt: Elke nacht 8 uur slapen maar elke dag op een andere tijd gaan slapen werkt niet. Heb je geprobeert om regelmatig naar bed te gaan, en een half uurtje eerder dan je nu doet?

misschien een winterdip? Door een tekort aan zonlicht kun je ook vreselijk moe worden. Het beste watr je dan kunt doen is er gewoon aan toe geven. Is je vermoeidheid het hele jaar door, dan kan een bezoek aan de huisarts geen kwaad..

Indien je lange tijd inactief bent geweest en je wil weer fit worden, dan bestaan er zeer veel activiteiten die je kan uitvoeren. Van sporten krijg je meer energie. Begin eens rustig met elke dag een half uur wandelen. Verder moet je zorgen dat je 's nachts voldoende slaapt. De een heeft meer slaap nodig dan de ander, luister naar je lichaam. Eet gezond en zorg dat je de voedingstoffen binnen krijgt die je nodig hebt. Wanneer je Pfeiffer al eens gehad hebt geeft dat trouwens geen garantie dat je het niet meer krijgen kunt (ik weet niet wat je bedoelt met immuun ). Het is zelfs zo dat je er nog jaren last van kunt hebben (ik spreek uit ervaring).

Heb je dit het gehele jaar door of alleen in het najaar/winter? Als dit laatste het geval is zou het kunnen zijn dat je een tekort aan zonlicht hebt (ik ga er even van uit dat je lang genoeg slaapt snachts?). Je kunt hiervoor een speciale lamp aanschaffen of via de huisarts lichttherapie gaan volgen. Laat anders eens kijken of je ijzergehalte goed is. Hier kun je ook enorm vermoeid van raken als dit te laag is.

Ik weet niet hoe oud je bent, maar bij oudere (en heel jonge) mensen komt het vaak voor dat ze niet genoeg energie hebben om de dag door te komen. Mocht je jezelf niet onder deze leeftijdscategorie scharen, dan kan het zijn dat je een bepaald ritme opgebouwd hebt, waardoor gewenning is opgetreden aan dit middagslaapje. Als je verder gezond bent, kun je proberen dit langzaam af te bouwen, heel langzaam, en kijken hoe dit gaat Ter compensatie 's avonds natuurlijk op tijd naar bed! Als je gezondheidsproblemen hebt, (je spreekt over een lage bloeddruk) zou ik toch even een keer naar de huisarts gaan, misschien is er meer aan de hand, bijv je voedsel wordt niet goed afgebroken, waardoor je energie mist. Veel succes!

Dat komt wel voor bij ochtendmensen die hebben net na de lunch een dipje. Misschien moet je dat eens uitzoeken.

Oorzaak kan zijn: Leeftijd, Gewenning, Oververmoeidheid. Slecht slaap ritme. Bloedarmoede. Ziekte die nog niet is vastgesteld. Wat dit is, dat kan niemand je zo vertellen. Ga toch even naar je huisarts om het een en ander uit te sluiten.!

Misschien een glutenallergie /coeliakie...

Er kunnen vele oorzaken zijn, ga eens naar de dokter, misschien heb je bloedarmoede. Gezond leven helpt wel: - bij alle bovenstaande tips nog het volgende: - drink genoeg water. Is erg belangrijk, dit voert de afvalstoffen af. - eet voldoende fruit en voldoende groenten. - makkelijker gezegd dan gedaan: niet piekeren.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100