Organen die geschikt zijn voor transplantatie zijn de lever, de longen, het hart, de nieren, de alvleesklier (pancreas) en de dunne darm. En ook de huid. Deze worden niet "standaard" verwijderd.
Als er iemand is die op een orgaan ligt te wachten, op het moment dat jij overlijd, zal men gaan kijken of je een geschikte donor bent. Pas "last minute' halen ze (bijvoorbeeld) je lever er uit. Zoals hier al gezegd, organen kan je niet eeuwig bewaren, dit moet allemaal heel snel gebeuren.
Ze gebruiken dus alleen het orgaan, of als dat voorkomt, organen. De rest wordt zoals gebruikelijk begraven of gecremeerd. Tenzij je je lichaam helemaal aan de wetenschap beschikbaar stelt, dat kan ook nog.
Bij orgaandonatie is er, in tegenstelling tot weefseldonatie, altijd sprake van grote tijdsdruk. Dat heeft te maken met de ‘koude ischemietijd’ (de houdbaarheid van een orgaan buiten het lichaam) van organen. Zodra bekend is naar welk transplantatiecentrum een uitgenomen orgaan toe moet, wordt gekeken of transport over de weg mogelijk is. De koude ischemietijd, de conditie van de donor en de ontvanger, de reisafstand en de kosten zijn bepalend voor de keuze voor het type transport. Nieren worden bijvoorbeeld vaak per lijnvlucht getransporteerd, aangezien zij relatief lang buiten het lichaam houdbaar zijn.
De maximale koude ischemietijd van bijvoorbeeld het hart is in theorie 3 - 5 uur, maar in de praktijk 4 uur.
Hopelijk heb je wat aan het antwoord en is het duidelijk genoeg.
http://www.transplantatiestichting.nl/donatie/orgaandonatie
http://www.kiesbeter.nl/algemeen/actueel/orgaandonatie/default.aspx
https://www.jaofnee.nl/over-orgaandonatie/zes-vragen-over-donor-zijn