Ik word sinds een jaar veel sneller dik dan vroeger. Is dit een gevolg van mijn leeftijd (35)?

Weet jij het antwoord?

/2500

Aankomen en sneller dik worden kan inderdaad met je leeftijd te maken hebben, maar kan ook een andere oorzaak hebben. Op basis van de vraagstelling en de gegeven informatie is er verder weinig over te zeggen. Als je je ongerust maakt of het dikker worden extremer wordt, bezoek dan even de huisarts.

Ja dit komt vaker voor. Heeft met stofwisseling te maken, en dat kan aan je leeftijd liggen. (verschilt pp)

Het kan ook zijn dat je schildklier te traag werkt en daardoor kan je gewicht toenemen. Ook kan je vocht vasthouden. Als je verdere klachten hebt (zie link) is het aan te raden om naar de huisarts te gaan.

Bronnen:
http://www.gezondenzo.net/gewichtstoename-...

Dikker worden naarmate jaren verstrijken is geen gevolg van je leeftijd, het komt overwegend omdat men minder calorieen verbrand. Ik vond het volgende op internet en kan mij hierbij met mijn eigen kennis, aansluiten. “Je kúnt inderdaad dikker worden als de stofwisseling trager wordt. Maar dat komt niet zozeer door het stijgen van de leeftijd, maar doordat je minder gaat bewegen. Wie per dag bijvoorbeeld 35 minuten minder gaat lopen, verbruikt 150 calorieën minder. Als je die calorieën niet schrapt in je voedingspatroon, word je dikker. Daar komt bij dat het energieverbruik niet alleen tijdens het bewegen is verhoogd; ook na het bewegen, als je stilzit, blijft je stofwisseling in een hogere stand staan en verbruik je dus meer energie. Wat wel waar is, is dat je met het ouder worden spiermassa verliest en daarvoor in de plaats meer vetweefsel krijgt. Daardoor vertraagt de stofwisseling, want spieren verbruiken meer energie dan vet. Op elke leeftijd kun je echter met krachttraining je spiermassa opbouwen en je stofwisseling verhogen. Kortom: gewichtstoename is niet het resultaat van het ouder worden, maar van een zittend leven. En als je wilt afvallen, moet je meer bewegen.” http://gezondheid.plusonline.nl/medisch/artikelen/2029/ouder-worden-en-het-gewicht

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100