Hoe kan je het best korter leren slapen?

Als ik naar bed ga. Of dat nou 22:00 uur id 2:00 is. Ik slaap 14 uur aan een stuk en geen wekker krijgt mij wakker. Soms val ik overdag in slaap en dan ook gelijk 6 uur lang. Dag verpest dus. Wat moet ik. Al zet ik 10 wekkers. Ookal zet mijn man mij rechtop in bed ik merk niets. Ben best wanhopig.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het is de vraag of je je beter voelt als je opeens minder slaap krijgt. Veel slapen kun je vanaf je kindertijd al ontwikkelen, dus en er is een groep mensen die gewoon veel meer slaap nodig hebben dan de anderen die een 'normaal' slaappatroon hebben van gemiddeld acht uur. Veel slapen kan echter wel je sociale leven beïnvloeden. Want als jij om 10 uur 's avonds naar bed gaat, wordt je pas tegen twaalf uur wakker! Als je nog niet naar de huisarts bent geweest, doe dat dan wel, want er kunnen ook medische oorzaken voor je slaapproblemen zijn. (o.a. Slaapapneu, zie verder in bron 2)

Bronnen:
http://educatie.ntr.nl/beterslapen/index.j...
http://www.chronomed.nl/factsheet.php?id=19

Het lijkt me verstandig uit te gaan zoeken hoe het komt dat je zoveel slaap nodig hebt. Ben je al bij de arts geweest om een bloedtest te laten doen? Als een wekker zetten niet helpt en je man je ook niet wakker krijgt, dan is er iets niet goed. Een gemiddeld mens heeft 8u slaap nodig, daarna kan het vanzelf wakker worden zelfs. En iemand die een goed ritme heeft opgebouwt, dan heeft een eigen innerlijke klok. Maar je zegt erg lang te slapen en overdag ook in slaap te vallen, dat klinkt niet erg goed. Ik zou naar een arts gaan en een bloedtestaten doen om te zien of er geen andere redenen zijn. Ik zou ook je arts om advies vragen. Sccs.

Het is zeer zeker niet lullig bedoeld, maar als je nu eens een baan vind waar je iedere dag 8 uur zou moeten werken, dan blijft er niet veel over van de 14 uur. Soms zou ik willen dat ik dat kon, 14 uur slapen, maar dat lijk me eigenlijk weer een beetje te extreem. Als je minder wilt slapen, moet je verplichte verantwoordelijheden zoeken, die er voor zorgen dat je niet zo lang kunt slapen. Toegevoegd na 2 minuten: Kom maar op met al die - punten, want daar zal het wel weer op uitdraaien.

wat je zou moeten doen, is eerst uitzoeken of het iets medisch is, dus naar de huisarts, onderzoeken en inderdaad bloed prikken. als dat het niet is, dan je zelf verplichten om iedere dag 's morgens dezelfde tijd (bijvoorbeeld 8 uur) op te staan en daardoor een bepaald ritme op te bouwen. 's avonds om 11 uur naar bed en dit een paar weken volhouden. zeg niet ik wordt niet wakker, je hebt nog niet alles geprobeerd. er zijn van dit ronde metalen bakken, waarin je een ouderwetse opdraai wekker kunt zetten, als die afloopt wordt ook jij wakker! geloof me. dit is volgens mij wat je moet doen 1) huisarts 2) goede wekker 3) ritme opbouwen succes! Toegevoegd na 4 uur: ben je met deze vermoeidheids vraag nog niet bij een specialist geweest ? (via de huisarts uiteraard) als je overdag in slaap valt, zou dat bij narcolepsie kunnen horen, maar dan zou je 's nachts heel anders slapen volgens de bron. http://nl.wikipedia.org/wiki/Narcolepsie

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100