Ik heb zalm gegeten uit een verpakking waar nu over gewaarschuwd wordt i.v.m salmonella besmetting. Hoe groot is de kans dat ik hier ziek van wordt?

Ik heb vanochtend de zalm gegeten en las daarna de krant. Ik heb dus gegeten van zo'n besmette verpakking. Ik gebruik ook afweerremmende medicijnen, zou dit mijn kans vergroten?

Kan ik nog preventieve maatregelen nemen?

Weet jij het antwoord?

/2500

In de gaten houden, en bij signalen van 'vergiftiging' (overgeven, diarree) contact opnemen met je arts. Het risico is waarschijnlijk zeer klein, maar als je verminderde afweer hebt moet je de zaak wel in de gaten houden. Heb je de zalm rauw of (goed) gaar gegeten? Als het goed gaar was is het risico nihil: salmonella kan niet tegen verhitting.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100