Hoe kun je slapen in een drukke stad als je dat niet gewend bent?

Sinds ik op kamers zit word ik echt helemaal gek. Ik kom zelf uit de polder waar het altijd rustig en donker is. Nu zit ik op kamers en hoor ik continu het geluid van auto's van een drukke straat twee straten verderop. (ik draag oordoppen) verder heb ik ook echt heel veel last van het licht van de lantaarnpaal tegenover mijn kamer. (ik heb gordijnen die het minst mogelijke licht doorlaten, rolluiken ophangen mag ik niet)

Heeft iemand hier tips voor?

Weet jij het antwoord?

/2500

Aan het geluid zal je als het goed is wel wennen. Ik heb zelf naast een spoorlijn en naast een snelweg gewoond. De eerste nachten lig je daar echt wakker van, maar na pakweg een week zou je er gewend aan moeten raken. Als dat niet lukt, kan je oordoppen op maat laten maken. Die werken beter dan de standaard doppen. Het licht zal je met goede (rol)gordijnen buiten moeten kunnen sluiten.

tegen het licht zou je nog een maskertje op kunnen doen. Maar verder is het wennen. En ben je eenmaal gewend, dan vind je het thuis in je dorp akelig stil.

Hoe lang woon je al op kamers? Heb je die wasbolletjes van Ohropax? Die houden echt wel veel geluid tegen. Je zult er aan moeten wennen. Want hoe wil je anders op vakantie? Na je studie gaan reizen? Slapen op een boot bijvoorbeeld? In een jeugdhotel? Ik wil daarmee maar zeggen: een slaapmaskertje en oordopjes, dat kan geen kwaad. Maar verder proberen er heel relaxed aan te wennen en je niet druk maken. Het komt wel goed.

Je went vanzelf wel aan het geluid. In het begin is het erg vervelend, maar na een tijdje merk je het niet eens meer. Als je al oordoppen draagt is er verder niks meer wat je daaraan kan doen. Waarschijnlijk, als je gewent bent, kan je in je eigen dorp niet meer goed slapen omdat het er zo akelig stil is ;-) Ik denk dat het licht vanzelf ook wel went. Zo niet, dan kan je natuurlijk een maskertje op doen of je bed in een hoek zetten waar het minste licht komt.

Je kunt bij de Kruidvat Melatonine kopen. Dit is natuurlijk, en zorgt ervoor dat er van je slaaphormoon, meer word aangemaakt. Dat moet het wakkerblijven wel doorbreken. Andere opties: Bed op een andere plek zetten? kast voor het raam? Zwart papier voor het raam plakken? Enz! Succes!

Het is misschien een idee om wat rustige muziek op te leggen om te ontspannen tot je slaapt en je dan hierop te concentreren ipv op het lawaai van buiten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100