Heb ik een probleem met het contact van andere mensen?

Ik weet vaak niet hoe ik met mensen moet praten. Meestal komt er na de standaard vragen als: Alles goed, wat doe je.. niets meer. Ik ben vaak ook vervelgen en als mensen iets zeggen denk ik steeds dat het over mij gaat..
Als iemand b.v hard lacht denk ik al dat het over mij gaat.
Ik word hier heel nerveus van. Gisteren overkwam mij dit nog 2 meisjes waren aan de kassa aan het lachen achter mij en ik voelde me echt nerveus toen en dacht direct dat het op me gericht is. Is daar iets aan te doen? en is dit een psychologisch probleem? Hierdoor maak ik heel weinig vrienden. Ik wil er liefst niet over praten met andere mensen als mijn ouders of vrienden.

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik weet niet hoe oud je bent maar als er al altijd sprake is geweest van het probleem is het iets in jou. DSM dekt gedrag met problemen je bij communicatie vaak op autistisch spectrum in. Ik vind DSM diagnoses eigenlijk hard en je hebt er weinig aan, toch zal een specialist beoordelen naar een aantal aangevinkte eigenschappen in een langer rijtje van gedragskenmerken. De tijd en dat je er zelf last van hebt of de omgeving zijn betekenend. Zoals jij het zegt vind ikzelf het meer gedragskenmerken die bij jouw horen. Je spreekt over vrienden, dus heb je vrienden. Ik weet niet hoe oud je bent maar meisjes zijn misschien nog nieuw voor jou en ook het omgaan met vrouwen kun je leren. Misschien ben je hooggevoelig, accepteer het. probeer eens zomaar een gesprekje te maken met iemand. Houdt het altijd kort en dichtbij je interesses. Een positieve of geestige opmerking met een open mimiek doet het meestal goed. Heel veel jongens laten het gesprek aan hun vriendin of vrouw over. Bij hen komt het besef van verlegenheid niet eens op. Als de school uit gaat dan zijn het de meisjes die willen doorpraten, jongens zijn dan al lang weg. Ik wens je nog veel moed , je kunt het. Naar mijn eigen ervaring heb je met wat begrip en vertrouwen niet eens zoveel woorden nodig.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100