Wat is een beter maagzuur stoppent middel een rennie of gaviscon?

Kwa werking en hoe lang 1 tablet werkt en eventuele bijwerkingen alvast bedankt

Toegevoegd na 41 minuten:
Bedoel voor overtollig maagzuur

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik ben 54 jaar en heb al van kind af aan maagzuurklachten. Gebruik vanaf mijn 16e Rennies. Die helpen even, en daarna komen de klachten net zo hard terug. Datzelfde gebeurt als ik andere merken gebruik, zoals Gaviscon. Sinds 12 jaar gebruik ik Omeprazol, de huisarts schrijft dat voor. Elke ochtend 1 capsule en ik heb de hele dag nergens meer last van. Het verschil: Rennies, Gaviscon e.d. zijn maagzuurbinders. Zij binden het overtollig maagzuur. Omeprazol is een maagzuurremmer, waardoor je gewoon minder maagzuur aanmaakt. Van bijwerkingen heb ik nooit iets gemerkt. De huisarts zal eerst beginnen met dieetvoorschriften en dergelijke, vervolgens maagzuurbinders aanraden en pas als die niet helpen de maagzuurremmers voorschrijven. Maar als je er vaak last van hebt, kun je al meteen aangeven dat je al rekening houdt met het eten (weinig kruiden, koffie, vet, chocola, alcohol enz) en dat je al maagzuurbinders gebruikt. Wellicht krijg je dan meteen een maagzuurremmer. Succes, en beterschaap. Toegevoegd na 9 uur: O ja, nog iets: Als je Omeprazol maar korte tijd nodig hebt, wordt het niet meer door de verzekering vergoed. Maar het is niet duur, ik meen dat de prijs vergelijkbaar is met Rennies en zo. Als je het langer dan 6 maanden nodig hebt, wordt alles vergoed.

Gaviscon heeft een werking tot 4 uur, en neutraliseert de werking van het maagzuur in mindere mate dan bijvoorbeeld Rennie. Gaviscon brengt een schuimlaag aan bovenop de maaginhoud waardoor maagzuur niet de slokdarm in kan komen. Overmatig gebruik van Gaviscon kan leiden tot braken, misselijkheid en hersendegeneratie (alleen bij extreem gebruik). Van Rennie kan ik niet vinden hoe lang het werkt, maar volgens de bijsluiter mag je tot 16 tabletten per etmaal slikken. Dit suggereert dat het effect vrij tijdelijk is, en mogelijk minder lang dan die van Gaviscon. Rennie neutraliseert maagzuur door het om te zetten in koolstofdioxide en water (door middel van sodium carbonaat). Langdurig gebruik van Rennie kan leiden tot een verhoogd magnesiumgehalte in het bloed, wat kan leiden tot misselijkheid en braken, een verhoogde bloeddruk en verminderde ademhaling. Lees vooral de twee websites van Consummed even door, en kijk welk van de twee medicijnen het meest geschikt is voor jouzelf. Mijns inziens lijkt Gaviscon effectiever dan Rennie. Maar raadpleeg bij langdurige last van overtallig maagzuur vooral een arts.

Bronnen:
Bijsluiter van Rennie
http://www.consumed.nl/medicijnen/1222/Gav...
http://www.consumed.nl/medicijnen/2358/Ren...
http://www.gaviscon.nl

Ik ben bijna 49 jaar oud en gebruik al meer dan 30 jaar Rennies. Zonder deze tabletten zou ik helemaal stapelgek worden. Ik gebruik er gemiddeld 3 tot 4 per dag en ben dan de baas over al mijn maagzuren die vanuit het niks naar boven komen. Ooit zag ik een reclame van Gaviscon en ging daar als "Rennie lover" helemaal van over mijn nek. Toch ben ik ook weer niet de rotste en heb dat Gaviscon een keer gekocht. Na minder dan 2 minuten heb ik mijn bed helemaal vol gekotst. Gaviscon geeft (aan mij) een walgelijke smaak in mijn lijf, waar ik heel slecht op reageer. Doe wat je wilt, maar hou het lekker bij de super Rennies.

bij mij helpt gewoon wat havermout zonder iets erbij. Goedkoop middel, probeer het eens.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100