Wat gebruiken de mensen in Africa of bv in de rimboe als maandverband?

Ik heb gehoord dat ze mos gebruiken klopt dat?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik weet niet precies wat ze gebruiken maar aangezien ze meestal textiel hebben lijkt me dat een opgevouwen doek prima werkt. Daarna wassen en een nieuwe doek gebruiken. Dat deden vrouwen overal ter wereld voordat maandverband was uitgevonden. Laten lopen lijkt me niet nodig ook al verblijven ze dan tijdelijk in een hut, die mensen merken heus gauw genoeg dat dat insecten en ander naar gespuis aantrekt en gaat stinken. Ik heb een engelstalige site gevonden ongeveer ‘het menstruatie museum’ geheten. Hierin staat dat Afrikaanse vrouwen oude lappen of kleding, koeiehuiden, grassoorten, sponzen en bepaalde bladeren gebruiken (afhankelijk van de gewoonten van de stam). Verder staan er o.a. artikelen over de geschiedenis van de tampon: de oude Egyptenaren zouden al tampons van grassoorten en papyrus hebben gekend. In Europa, tussen 1700 en 1900, werd het als ongezond beschouwd je ondergoed te verwisselen en werd daarom nooit gedaan (waarschijnlijk pas als het versleten was). Interessante vraag dus, ik ga zeker die site eens rustig doorlezen, bedankt voor de vraag.

Bronnen:
http://www.mum.org/director.htm...

Gewoon laten lopen...

Dat worft ingevoerd vauit de rijke landen.

Ze laten dat gewoon lopen..Sommige stammen hebben speciale menstruatiehutten, waar de vrouwen blijven tot ze weer 'rein'zijn.

Maandverband hebben ze niet, toiletpapier hebben ze niet en ook een thermostaat hebben ze niet... Stel je eens voor dat je niets hebt, kun je dat dan als plezierig ervaren of als totale hel? Ik zeg je dat die mensen pas arm gemaakt werden toen de blanke bij hen op de stoep stond... (Dit is weer zo´n grapje van XiniX, als ze niets hadden, dan hadden ze toch ook geen stoep)...

Dat varieert van gedroogd mos, tot droge mest, pluizen van dierenvacht, samengedrukte plantenvezels, en andere absorberende dingen zoals een stukje vacht van een beest. Het is verbazend wat je allemaal zou kunnen gebruiken ;-) Toegevoegd na 1 minuut: Wat dat betreft zou je eens "de stam van de holebeer" moeten lezen van Jean M Auel. Geweldig boek over de prehistorie. Toen hadden ze ook geen maandverband :-)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100