Kun je emoties hebben die je nog nooit hebt geïmiteerd?

Waar komen emoties vandaan?

Weet jij het antwoord?

/2500

Natuurlijk. Juist. Geïmiteerde emoties zijn nep-emoties.

Emoties zijn kidnappers van je gevoel... Dus als jij vermoedt dat iets te heftig voor je is om mee te maken, dan grijp je in en gooi je er een emotie overheen, dan hoef je de initiële gevoelens niet te voelen en ga je met de emotie aan de slag... De emotie MOET voorrang krijgen op alles... Als die emotie er is, dan is dat het allerbelangrijkste voor je op dat moment, is die emotie weg, dan kan het je allemaal niets meer schelen... Het imiteren van emoties ken ik niet... Ik heb ze of ik heb ze niet, hoezo imiteren? Kun jij jezelf boos imiteren? ik niet hoor...

ja voorgaand onderzoek veronderstelt een positieve relatie tussen hoe aardig mensen elkaar vinden en hoeveel mensen elkaar imiteren en verschillende onderzoeken laten dit ook zien. In dit proefschrift komt naar voren dat imitatie er niet alleen voor kan zorgen dat iemand aardiger wordt gevonden maar ook juist dat iemand minder aardig wordt gevonden. Dit lijkt afhankelijk te zijn van wat het geïmiteerde bedrag voor degene die imiteert betekent. Na het imiteren van een aversieve emotie zoals boosheid vond men de ander minder aardig, vooral wanneer duidelijk was dat de boosheid op de imitator gericht was. Slechts wanneer duidelijk was dat de boosheid niet op hen gericht was, vonden de mensen die de ander geïmiteerd hadden de ander even aardig als de mensen die de boosheid niet geïmiteerd hadden.

Bronnen:
http://dissertations.ub.rug.nl/faculties/p...

Daarvoor moet je een acteur zijn, die kunnen emoties spelen.

Iedereen heeft emoties. Er zijn ontzettend veel verschillende emoties, nuanceringen. De vier hoofdgroepen zijn grofweg: Bang/Boos/Blij/Bedroefd Emoties zijn afhankelijk van je persoonlijkheid en je verleden, vaak heb je onbewust geleerd om emoties af te stemmen op bepaalde situaties/personen etc.

Ja, kleine baby's hebben meestal nog niet zoveel negatieve emoties gezien, toch kunnen ze echt al boos worden. Emoties vloeien voort uit ervaring en of deze positieve energie geeft of negatieve energie of energie kost. De verandering van energie geeft de emotie.

Volgens mij kun je emoties niet immiteren omdat zo altijd uniek zijn. Wel zijn ze na te spelen, maar dan is het geen emotie meer.

Emoties komen uit jezelf. Uit je gevoel. Volgens mij kun je emoties niet imiteren.

@marieAnne: je zegt het goed: emoties-immiteren Gedachten en emoties zijn 1 kluwen. Men "bedenkt" in het hoofd eerst het bijbehorende gevoel, en zet dit neer. Ik denk dat een emotie te immiteren is, maar een rechtstreeks gevoel uit het hart niet. emoties zijn aangeleerd, dus te immiteren. als je "hoofd" een nieuwe emotie erbij bedenkt, kan je die ook neerzetten. nog steeds vreemd dat hele volk(stammen)aan zangers, zo overdreven naar hun hart wijzen, als zij over liefde en emoties zingen.ze zouden eigenlijk naar hun hoofd moeten wijzen, want daar komt het vandaan.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100