Wat doe je om te voorkomen dat je verkouden of grieperig wordt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

gezond eten ,sinaasappels en mandarijnen eten,elke keer als je genist hebt je handen wassen en vaak een schone handdoek ophangen en de deurklinken schoonmaken en de lichtknopjes

Veel, heel veel naar buiten, lekker uitwaaien... Gezond eten Op tijd naar bed Situaties waar risico op besmetting is en zieke mensen mijden

Een gezond gestel bereik je door veel te bewegen/sporten. Maar uitsluiten kan je 't nooit.

Gezond (verstandig) eten. Zorg dat je je vitaminen binnen krijt. Liefst uit vers fruit, dus liever geen voedingssuplementen. Hoewel, vitaminepreparaten zijn altijd nog beter dan niets.

In toevoeging op bovenstaand antwoord: je HANDEN WASSEN is eigenlijk de meest effectieve bescherming tegen griep o.i.d. en dan vaak, dus zo'n 10 keer per dag.

Het is onmogelijk om verkoudheid te voorkomen. Het risico op besmetting kunt u beperken door goede hygiënische maatregelen. Gebruik papieren zakdoekjes en gooi ze na één keer gebruiken weg, houd uw hand voor de mond bij hoesten en niezen en was de handen regelmatig. Een goede lichamelijke weerstand en een goede conditie kunnen de klachten verminderen. Een goede weerstand bouwt u op met gevarieerde voeding, voldoende nachtrust en een regelmatig leven.

Bronnen:
http://www.kring-apotheek.nl/zz/mainzz40.html

Een goede weerstand opbouwen, gezond eten, voldoende beweging, naar buiten en weinig stress.

Meestal als je het voelt aankomen dan houd je het niet meer tegen .Je kunt jezelf in acht nemen door bijtijds naar bed te gaan ,te rusten . Vers fruit te eten en veel te drinken (geen alcohol Natuurlijk)

Buiten gezond eten, voldoende rust en buitenlucht is er weinig aan te doen.

Veel wijn drinken, onregelmatig leven, te ongezond eten, en vooral weinig fruit! Zo blijf ik al 13 jaar griepvrij!

Zo gauw als je iets snotterig wordt,gelijk beginnen met neusspray. Dat verban je de bacterieën bij wijze van spreken.

Mijdt alle contact met alle mensen... Dan krijg je geen griep, maar dat moet je dan wel doen voor de rest van je leven...

Het klinkt simpel maar als ervaren vader zeg ik, mulitvitaminen (Dagravit of Davitamon oid.) Ik heb gezien dat gebruik van deze middelen het aantal malen griep/verkoudheid drastisch doet reduceren. Alleen Vit C is niet voldoende. Voor de rest gezond eten, frisse lucht en veel lachen. Dat helpt echt. Fijne kerstdagen!

Naar buiten. Fietsen naar je werk. Hardlopen en ja ook met dit weer. Wel jezelf goed inpakken. Anders wordt je ziek.

Probeer een goede weerstand op te bouwen,en regelmaat. Eet normaal en van alles wat,ook voldoende fruit. Ook een goede nachtrust is belangrijk,je lichaam komt tot rust. En de buitenlucht,op tijd de frisse lucht in. Helemaal voorkomen kun je het niet maar je kunt er wel wat zelf aan bijdragen.

dat kun je eigenlijk niet voorkomen, al leef je zo gezond mogelijk. je krijgt het gewoon, of niet.

Zo veel mogelijk weerstand opbouwen. Veel buiten zijn, niet overdrijven met hygiëne of handen wassen, temperatuurverschil tussen binnen en buiten niet te groot (dus niet 's zomers de airco op 18 als het buiten 30 is en 's winters de kachel op 21 (??zomers was 18 genoeg ??) als het buiten vriest. Geen weerstandverzwakkende hulpmiddelen als elektrische dekens gebruiken, en natuurlijk gezond eten met genoeg vitamientjes. En niet dagelijks je zorgvuldig opgebouwde beschermlaagje wegschrobben, dus niet altijd douchen met zeep. Dan bouw je tegen de meeste bacterieen een goede resistentie op, en verhoog je ook je algemene weerstand. Nog steeds is het dan onvermijdelijk dat je hier en daar een virusje oppikt, want tegen virussen helpt niks, maar daar kom je dan vrij eenvoudig met een paar dagen snotteren doorheen. Helemaal voorkomen kun je dat niet. of je moet sowieso jaarrond alle mensen mijden als de ziekte.

Goed (gevarieerd eten), voldoende slapen, geen stress (=voor het kweken van zo veel mogelijk weerstand mocht je met het virus in contact komen)

Dit is bijna niet te voorkomen omdat je dagelijk met andere mensen omgaat. Wel is het zo, dat wanneer je zelf verzwakt bent, je meer vatbaar hiervoor wordt. Regelmatig en gezond leven zijn hierbij helpend maar garanderen niets.

Veel vitamine c consumeren in de vroege herfst. Werkt meestal wel goed! Ook lekker naar buiten elke dag.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100