protein shake voor of na de fitnes ?

ik train laatste tijd en weet niet of het voor of na de training moet. alvast bedankt !

Weet jij het antwoord?

/2500

Het maakt niet uit wanneer je het neemt. Maar het liefst na de training met aminozuren.

Voor het sporten een snack met een mix van koolhydraten en eiwitten. Na het sporten (ik neem aan dat je krachttraining doet) drink je je eiwitshake. Het liefst binnen een half uur na het sporten.

Helemaal niet. Nergens voor nodig. Als jij een gewoon goed en gezond eetpatroon hebt, en je gaat een of twee keer per week naar de sportschool, zijn die dure extra eiwitsupplementen helemaal niet nodig. Neem een bakje kwark of yoghurt na het trainen, doe er een banaan bij.............en klaar ben je. Wil je een echte bodybuilder worden, ga je iedere dag uren lang je spieren oppompen, dan wordt het een ander verhaal. Maar dan nog: bereken eerst je dagelijkse hoeveelheid proteine die je nodig hebt om bij te komen (staat hier wel ergens een berekening op deze site) als vuistregel 1.5-2gr proteine per dag per kg dat je weegt. http://forum.dutchbodybuilding.com/f22/beginnen-proteine-shakes-157444/

Een eiwitshake kan altijd, het is gewoon een makkelijke manier om eiwitten binnen te krijgen. Maar omdat een eiwitshake erg snelle eiwitten bevat, is het erg praktisch om meteen na de training te nemen! Zorg natuurlijk wel dat je over de GEHELE dag genoeg eiwitten binnenkrijgt, dit voor het groeien van spieren. Als je niet genoeg eiwitten binnenkrijgt over de hele dag, dan heeft zo'n shake ook geen nut.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100