Voelt een zwarte huid anders aan dan een blanke huid?

Zou je dus met je ogen dicht, aan iemand kunnen voelen of het een blanke of donker gekleurde persoon is?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik denk van wel. Voornaamste verschillen tussen de donkere en de blanke huid zijn: De donkere huid is dikker; dit dient als extra bescherming bij o.a. hoge temperaturen. De donkere huid heeft grotere poriën; dit dient voor het vergemakkelijken van transpiratie. Transpiratie zorgt voor de afkoeling van de huid. De donkere huid heeft meer talgklieren; dankzij de actieve talgklieren is de huid bij 90% van de donkere mensen vettig.

Bronnen:
http://www.beautysalonessentials.nl/pagina3.html

Ik zou ze geblinddoekt warschijnlijk niet uit elkaar houden, maar er zit wel een verschil in ja. Maar misschien is dat vooral omdat ik vooral in Afrika bij 40 graden zwarte huis heb gevoeld, en ik dan loop te zweten en de locals niet. Maar de handen & huid van mijn collega's voelde anders dan 'europese' huid.

Nou...het verschil is inderdaad moeilijk te voelen maar een donkere man/vrouw hebben gemiddeld veel minder lichaamsharen op de armen. Ook hebben ze een iets of wat dikkere huid als blanke mensen. Dus ff lekker voelen aan die armpies!

Elke huid voelt anders aan.

ja, want elke huis voelt anders, ongeacht de kleur Toegevoegd na 9 uur: ja, want elke huis voelt anders, ongeacht de kleur bedoelt wordt hier: geen huis maar wel huidskleur ( dit zijn taalvouten door dyslexie ) ondanks dat wel leuk om hier aan mee te doen... sorry voor het ongemak

Nee de eigenaar van elke kleur huid, kan prima voelen, koud of warm, ruw of glad, dat kan prima...

Ja, ik heb een Liberiaanse vriendin wiens huid heel anders aanvoelt dan de mijne. Het lijkt alsof de huid wat dikker en ruwer/droger is, maar toch ook niet minder zacht. Ik heb niet alleen haar, maar ook haar hele gezin en vrienden en familie aangeraakt (kun je niet onderuit ;-) ), maar het voelt inderdaad anders.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100