Wat is het verschil tussen vitamine E-200 en E-400?

Wilde vanmiddag een potje vitamine E kopen, maar nu zijn er 3 varianten; Vitamine E, E-200 en E-400. Maar wat is hier nu het verschil tussen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat is 200 of 400 milligram, op de pot waar alleen vitamine E staat, hoort op de bijsluiter of het etiket het percentage vit. E per tablet te staan aangegeven. Lees hier meer over vitamine E: www.voedingscentrum.nl/encyclopedie/vitamine-e.aspx

Die getallen slaan op de sterkte per (meestal) softgel of capsule. Die sterkte wordt uitgedrukt in Internationale Eenheden, afgekort ie. Op het potje waarop het niet aan de voorkant op het etiket staat, wordt dat hoogstwaarschijnlijk wel vermeld aan de achterkant. Er bestaan overigens wel verschillende soorten vitamine E; natuurlijke en synthetische. Die natuurlijke, d-alfa-tocoferol is veel sterker dan de synthetische, d,l-alfa-tocoferol. Toegevoegd na 9 uur: Voor de volledigheid wordt de sterkte van de softgels/capsules ook wel in milligrammen weergegeven maar dat zijn dan meestal geen mooie ronde getallen zoals jij vermeldt, simpel omdat Nederland internationale/Europese conventies aanhoudt die met internationale eenheden werken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100