Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Verbruiken mensen die op een aangepaste driewieler (fiets) fietsen meer calorien dan mensen die op een tweewieler fietsen?

Driewielers zijn zwaarder om mee te fietsen maar verbruik je dan ook automatisch meer calorieën?

Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
677

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

Als het zo is, dat fietsen op een driewieler zwaarder is dan op een gewone fiets, dan is dat zo. Ik geloof dat graag, want het klinkt me heel aannemelijk, dat de wrijving van 3 wielen meer weerstand oplevert dan 2 wielen.

In dat geval moet je meer inspanning leveren, en hoe hoger de inspanning hoe meer calorieen je gebruikt, of hoe hoger de calorieverbranding zal zijn.

Je kunt dat vergelijken met een auto. Als je banden goed op spanning zijn, dan zul je minder benzine verbruiken dan wanneer je op te zachte banden rijdt. En als je met 5 mensen en 20 koffers naar Zuid-Frankrijk rijdt, zal de motor van je auto nog veel meer benzine gebruiken, omdat de motor harder moet werken om al dat gewicht te verplaatsen.

Hier een link om zelf wat zaken uit te zoeken:
http://www.runinfo.nl/energieverbruik.htm
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding