Wat is een puist met een zwart pitje erin als kop ?

Ik heb zo'n puist op me rug , en er zat een soort zwart pitje diep erin.. leek wel een klein moedervlekje maar het zat er echt in.. bij het verwijderen is het nu wat rood en gevoelig bij aanraking!

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat is een mee-eter. Een mee-eter is in principe een beginnend puistje en dat krijg je door vuil dat in je poriën is gekomen en daardoor is gaan irriteren.

Van website: Mee eters Mee eters (comedonen) zijn de zwarte puntjes in de huid die vaak voorkomen bij een huid met puistjes. Mee-eters ontstaan als talg in de huid opdroogt en verhardt. Wanneer de talg in aanraking komt met lucht wordt het zwart. Mee eters kun je het beste voorkomen en verhelpen door veel te stomen. Hierdoor gaan de poriën openstaan en heeft talg de ruimte om uit de huid te komen. Ook diepreinigende maskers kunnen mee eters verhelpen en voorkomen. Mee eters kun je moeilijk uitknijpen omdat ze wat dieper in de huid zitten, begin er daarom ook niet aan. Steekt echter het “kopje” van de mee-eter uit je huid gebruik dan een pincet om deze er in zijn geheel uit te trekken. Vergeet niet de pincet te reinigen met alcohol. Eigen ervaring: Wil je deze verwijderen als ze op je lichaam zitten, dan kan je beter eerst een warme douche nemen. Hierdoor staan je poriën wat open en kan je de mee-eter makkelijker verwijderen. Als ze op je gezicht zitten kan je stoombadje maken en hier even je gezicht boven houden.

Bronnen:
www.choosebeauty.nl/.../tips-tegen-puistje...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100