Wat kan je het beste doen als je een hartaanval krijgt? (Afgezonderd, geen mobiel, niemand die je kan horen)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Er is wel degelijk iets te doen bij een hartaanval als je alleen bent. Dit bericht, wat ik helaas door zijn bestand, niet hier kan plaatsen, heb ik overgeschreven: Hartmassage bij jezelf, bij een onregelmatige hartslag, duur 10 sec, voordat je bewusteloos kan raken. WAT TE DOEN: Herhaaldelijk krachtig hoesten!! Haal diep adem vóór elke hoest, de hoest moet diep zijn en lang aangehouden worden, zoals bij het ophoesten van slijm.. Dus; afwisselend diep inademen, gevolgd door een krachtige hoest, en dat elke 2 sec. zonder op te houden, zodat je hulp kunt gaan halen! Diep inademen zorgt voor voldoende zuurstof in de longen. De hoestbeweging zorgt voor het samendrukken van het hart en ondersteund de bloedcirculatie. De regelmatige druk op het hart zal ook helpen om het normale hartritme zo goed mogelijk te behouden. Op deze manier kan iemand met een hartaanval het ziekenhuis bereiken. Dit bericht is afkomstig van; General Hospital Rochester. Mocht iemand hier belangstelling voor hebben, wil ik het per e-mail toezenden.

Als je een hartaanval krijgt op een afgezonderde plek, zonder mobiel en niemand die je kan horen dan is er vrij weinig meer dat je kan doen.... Tenzij er uiteraard een defibrillator in de buurt is en je niet alleen bent. Zelfreanimatie is op zijn zachtst gezegd vrij moeilijk ;-)

Als je een hartaanvan krijgt terwijl je helemaal in je uppie ben, blijven er bár weinig dingen over die je kunt doen.....je wordt nl binnen de kortste keren bewusteloos, en zodra je hersens een aantal minuten geen zuurstof meer krijgen, omdat je hart dus je bloed niet meer rondpompt, ben je dood.

via GoeieVragen kijken of er een dokter beschikbaar is? Of toch maar gewoon proberen heel erg rustig te zijn, voldoende lucht te krijgen, en tegen beter weten in jezelf wijsmaken dat het wel weer goed komt. Dan krijg je misschien toch nog gelijk... Misschien heb je wel je hartmedicijnen vergeten te nemen? Kijk dat even na en neem ze alsnog...

Je kunt weinig doen als je zelf een hartaanval krijgt.... meestal ben je direct (gedeeltelijk) uitgeschakeld en volkomen afhankelijk van hulp van anderen. Het is al heel uniek als iemand zelf om hulp kan bellen met een hartaanval. Hopen dus dat er in de verte iemand langs loopt die je kan helpen... anders is de kans niet zo groot dat je het bij een ernstige hartaanval overleeft.

Hoesten, je moet dan heel hard gaan hoesten, dat schijnt de aanval te minderen.

Als je hartpatient bent, en je hebt je medicijnen bij je, en je bent nog bij machte om zo'n bewust blauw pilletje onder je tong te leggen, dan zou je geluk kunnen hebben dat je het overleeft.

Neem een bloedverdunner als je dat nog kunt, zoals een aspirine (opgelost, want verslikken is niet raadzaam op zo'n moment).

Indien je medicatie op zak heb(spraytje voor onder de tong)nog proberen om dat toe te dienen bij je zelf.voor de rest kan je alleen maar hopen op een voorbijganger en bidden(indien je geloving bent)maar dat word je vaak vanzelf wel op zo`n moment.

Het beste wat je kunt doen, is gaan liggen en geniet van de laatste ultieme show...

ja wat kun je dan doen?niks helemal niks,gewoon op het einde wachten,maar...die kans is natuurlijk erg klein,iedereen heeft een mobiel en alleen ben je eigenlijk nooit

rustig blijven. in liefde en vrede aan van alles denken. laat het over je komen.

Het enige wat je kunt doen is: Probeer rustig te blijven. Neem een pijnstiller en ga liggen. Ben je buitenshuis probeer dan toch de bewoonde wereld te bereiken. Toegevoegd na 1 dag: Ik lees in de antwoorden twee totaal verschillende dingen. 1) een hartaanval hoeft nog niet levensbedreigend te zijn. Maar kan dat wel worden. 2) het weer op gang brengen van het hart gebeurd door door middel van reanimatie. 3) het laten hoesten hoort bij ritme stoornissen en is dan ook terecht een goede handeling. Nu lopen er zoveel adviezen door elkaar die op zich goed zijn maar nu veel verwarring brengen.

Hoewel dit mij moeilijk lijkt, kun je het best zo rustig mogelijk blijven en hopen dat er iemand langs komt. Het is flauwekul dat je moet wachten tot je doodgaat. Ik ken zowel privé als vanuit mijn werk mensen die een hartinfarct hebben gehad zonder dat ze het echt gemerkt hebben! Hartinfarcten kunnen dus in verschillende gradaties optreden. Tip: als je daarvoor bang bent, kun je proberen de geschetste situatie te vermijden en altijd aan iemand laten weten waar je naartoe bent en verwacht terug te zijn.

Bidden.

Alleen denk ik eerlijk gezegd niet dat dit in je opkomt op het moment dat zoiets je overkomt. Niet in paniek raken is toch moeilijk op zo'n moment lijkt me. Maar ik geloof zeker dat het kan werken.

Als je een hartaanval krijgt, wil dat nog niet zeggen dat je ook een hartstilstand zal krijgen. Dit zijn twee verschillende dingen, die echter wel verband met elkaar houden. De eerste uren na een hartinfact is de kans op een hartritmestoornis (en dus ook hartstilstand of kamerfibrilleren) vele malen verhoogd. Het enige wat helpt, is zorgen dat er een defibrillator in de buurt is, en iemand die ermee weet om te gaan..... Als je alleen bent, en in de 'middle of nowhere' kan je alleen nog maar bidden dat je het overleeft.... Dus misschien toch een GSM meenemen op een eenzaam tochtje op de hei....

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100