Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Hoe groot is de kans dat je ziek wordt bij temperatuurschommelingen in de keuken?

Hallo,

Ik werk momenteel in een grote keuken. Ik moet hierbij
regelmatig naar de grote koeler rennen om etenswaren te pakken. De temperatuur in de koeler is rond 5 graden
en buiten de koeler is dat rond de 25 graden.
Hoe groot is de kans dat je door de temperatuurschommelingen ziek kan worden?

Bedankt!

Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
2K
Antoni
11 jaar geleden
Rennen in de keuken (met het gevaar te struikelen en te vallen) lijkt mij veel gevaarlijker dan de temperatuurverschillen...!

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

De kans is niet groter dan wanneer je in een zelfde temperatuuromgeving blijft.
Vroeger werd altijd gedacht dat je van kou ziek werd, dus niet zonder jas naar buiten en dat soort werk. nu is men er achter dat het niet de kou is, maar virus die goed groeit in omgeving waar veel mensen op elkaar zitten. Zoals in de winter als iedereen binnen blijft wegens slechte weer en dan ook niet goed ventileert
Maak je dus maar geen zorgen, het kan onprettig aanvoelen maar ziek wordt je er niet van
(Lees meer...)
anneliez
11 jaar geleden

Andere antwoorden (1)

Je wordt niet ziek van kou en warmte maar van een virus, dus vooral je niezende proestende hoestende collega.

Wat wel zo is is dat als je lichaam bezig is met een virus het minder goed is om het koud te hebben, je kunt dus wel ziek(er) worden van kou.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding