Hoe groot is de kans dat je ziek wordt bij temperatuurschommelingen in de keuken?

Hallo,

Ik werk momenteel in een grote keuken. Ik moet hierbij
regelmatig naar de grote koeler rennen om etenswaren te pakken. De temperatuur in de koeler is rond 5 graden
en buiten de koeler is dat rond de 25 graden.
Hoe groot is de kans dat je door de temperatuurschommelingen ziek kan worden?

Bedankt!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De kans is niet groter dan wanneer je in een zelfde temperatuuromgeving blijft. Vroeger werd altijd gedacht dat je van kou ziek werd, dus niet zonder jas naar buiten en dat soort werk. nu is men er achter dat het niet de kou is, maar virus die goed groeit in omgeving waar veel mensen op elkaar zitten. Zoals in de winter als iedereen binnen blijft wegens slechte weer en dan ook niet goed ventileert Maak je dus maar geen zorgen, het kan onprettig aanvoelen maar ziek wordt je er niet van

Je wordt niet ziek van kou en warmte maar van een virus, dus vooral je niezende proestende hoestende collega. Wat wel zo is is dat als je lichaam bezig is met een virus het minder goed is om het koud te hebben, je kunt dus wel ziek(er) worden van kou.

Bronnen:
http://gezondheid.rubriek.nl/gezondheid/fa...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100