Kan ik gewoon mijn been gipsen

Ik zou echt een keer gips om me been heen willen hebben maar heb hem nog nooit gebroken (arm wel)
Kan je dan gewoon naar de dokter en vragen of ze je been kunnen gipsen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Sommige hobbywinkels verkopen gipsrollen. Of je kan ze bestellen via internet.

Bronnen:
http://www.dekwast.nl/shopfrms.php

Nee! dat kan niet, het gipsen van ledematen als armen en benen word namelijk gedaan in het ziekenhuis op de gipsafdeling. Om het gips te verwijderen is speciale apparatuur nodig o/a een zaag die niet in je huid zaagt, dat zou namelijk zeer grote gevolgen hebben. Als je persé en gipsen been wilt dan kun je beter een oude laars met gips verband uit de hobbywinkel te omwikkelen. Of wachten tot je een been breekt natuurlijk maar dat kun je beter niet hebben, want geloof mij een been in het gips is geen pretje, en eigenlijk omdat je al een arm in het gips hebt gehad zou je dat moeten weten.

Bronnen:
http://www.lomedshop.nl/index.php?main_pag...
http://www.medischwebboek.nl/breuken-gebro...
http://www.youtube.com/watch?v=ZiE-aWNMcxc
http://www.ziekenhuis.nl/index.php?cat=zie...

Je kunt het wel aan de dokter vragen, maar hij zal (en mag) je niet doorsturen naar de gipskamer. Medische handelingen zijn bedoeld voor mensen die het nodig hebben. Om zomaar voor de lol je been te laten gipsen, kun je dus niet bij de dokter of het ziekenhuis terecht.

Nee, natuurlijk niet. Een kostbare medische behandeling, die potentieel negatieve gevolgen kan hebben voor je gezondheid, worden niet gedaan 'voor de lol'. In de eerste plaats: zoiets kost geld. Gips is niet zo duur, maar de tijd van de gipsverbandmeester wél, en die gaat jou natuurlijk niet gipsen (zelfs niet als je er zelf voor zou betalen) terwijl je een echte patiënt in de wachtkamer laat wachten. In de tweede plaats: een gipsbehandeling heeft gevolgen. Het kan problemen veroorzaken met de huid, met de bloedcirculatie, bij langdurig gipsen gaan je spieren atrofiëren (afnemen, dus dun worden en slap worden) en het niet kunnen bewegen van je been kan het risico op trombose verhogen. Dat is niet iets wat je doet of laat doen omdat het je leuk lijkt om dat eens mee te maken. Als je echt zo nieuwsgierig bent naar gips of het effect van gipsen op een lichaamsdeel, ga dan eens naar een ziekenhuis in de buurt als daar een open dag is, en bezoek de gipskamer. Of kijk of je een dagje mee mag lopen op de gipskamer, de gipsverbandmeester mag interviewen, of wat dan ook. Misschien mag je dan zelfs even met het gips kliederen. Maar een heel been ingipsen, dat zie ik ze nog niet doen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100