Kan iets het hoesten (tijdelijk) stoppen?

Ik ben heel erg verkouden, en hoest de longen uit m'n lijf. Opzich niks mis mee, maar vanavond heb ik een kerstviering van mijn stageschool in de kerk. Beetje vervelend dus als ik de hele avond loop te hoesten.
Is er iets wat ik kan doen waardoor ik een paar uur niet hoef te hoesten?

Antwoorden in de trant van 'niet er naartoe gaan' hoef ik niet, het is verplicht.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja dat bestaat, het middel heet DARO en is bij de drogist /apotheek verkrijgbaar en uit eigen ervaring, het werkt. De werking is ca. 8 uur en dus in ieder geval genoeg om de dag/nacht door te komen. Beterschap ermee.

Maakt toch niet uit dat je er doorheen loopt te hoesten? Hoesten is iets normaals. Als mensen zich er aan ergeren dan zijn zij niet helemaal normaal.

Dus je wil nu iets hebben om het hoesten tijdelijk te stoppen ivm een avondje kerstviering in een kerk. Ga er gewoon heen, of blijf thuis. Als ze het niet respecteren dat je ziek bent zegt dat al genoeg over die mensen zelf. Kiezen voor jezelf is hier de beste optie. Lekker in de kou dalijk buiten kan er voor zorgen dat je nog meer moet hoesten of dingen oploopt. Gewoon thuis ff uithoesten.

Ik heb dat ook wel eens. Je broekzakken volstampen met zoete, zachte drop, doet bij mij wonderen. Constant drop eten.

Als het een kriebelhoest is en je hebt last van een verstopte neus dan kan je een (Otrivin) neusspray gebruiken, zodat je weer door je neus kunt ademen en zodoende geen droge, geïrriteerde keel krijgt. Het kan dan helpen om een hoestdrank tegen kriebelhoest te gebruiken en keelpastilles. Een paracetamol kan je helpen om je weer iets beter te voelen. Als je echt ophoest zou ik even met de apotheek overleggen, want daarin kan ik je geen advies geven omdat ophoesten een functie heeft. Beterschap en ik hoop dat je vanavond toch een leuke avond zult hebben!

Neem een flinke hete douche of ga in een ruimte zitten waar veel stoom hangt. Dit kan het hoesten een beetje temperen. Kinderen met een kroepaanval (benauwd en hoesten) krijgen dit advies ook

Ik ken het, is heel erg vervelend, ik had het tijdens een kerkdienst toen mijn Opa was overleden, daar zit je niet op te wachten. Wat ik je kan aanraden is hoestsiroop van Natterman met Codeine erin, het is maar een klein beetje dus mag gewoon verkocht worden bij de drogist, bij mij werkt dat wel... En anders even je huisarts bellen of je codeine tabletjes kan krijgen.... Succes!

rustig doorademen, een slokje water nemen, een Ricola-kruidenbonbon langzaam opzuigen. slikken en misschioen raar: over het neuspuntje wrijven. Sterkte!! mooie viering.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100