Waar kan mijn buikpijn vandaan komen?

Ik heb sinds gisteren bijna elke keer na het eten pijn/krampen onderin mijn darmen/buik. Het voelt alsof ik naar het toilet moet maar soms komt er niks of het is vrij normale ontlasting (geen diarree zeg maar). Wat zou dit kunnen zijn? Warmte? Spanning?

Weet jij het antwoord?

/2500

Constipatie. Groot glas sinasappelsap drinken en een sigaretje roken, wel op loopafstand van toilet: http://nl.wikipedia.org/wiki/Constipatie

Darmklachten kunnen onschuldig van aard zijn en gaan vaak vanzelf weer over (iets verkeerds gegeten, alcohol, specerijen, buikgriepje met of zonder diarree), maar kunnen ook een verschijnsel (symptoom) van een onderliggende aandoening. Antwoord op deze vraag geven is erg moeilijk omdat we daarvoor te weinig informatie hebben. Kijk ook een naar bijgaande link. En bij twijfel: ga naar de huisarts.

Bronnen:
http://www.mdl.nl/p_ziekten?wid=59&func=vi...

als je bij buikpijn/krampen iets lichamelijks (obstipatie) hebt uitgesloten, dan is het misschien een reactie op spanning. zo kan je na ruzie ineens hoofdpijn hebben, maar ook buikpijn is een veel voorkomende reactie. Toegevoegd na 4 minuten: als deze klachten lang aanhouden, is het verstandig om bij de huisarts langs te gaan.

Aangezien je het pas 1 dag hebt zou ik ,als ik jou was, nog geen,wat voor soort dan ook, medicatie nemen maar het nog even een aantal dagen aankijken. Het kan zijn dat je de dag ervoor iets verkeerds gegeten hebt waardoor je darmen nu geprikkeld/overgevoelig zijn. Wat je wel kunt doen is nu een paar dagen licht verteerbare voeding eten,geen koolzuurhoudende dranken,niet te koud eten en drinken,geen gekruid eten,niet te vet,etc. Als het na een paar dagen nog niet over is of juist erger wordt dan raad ik je aan om even naar je huisarts te gaan. Probeer dat dan wel voor het weekend te doen zodat jij je eigen huisarts hebt en niet naar de huisartsenpost of zo moet. Oh ja,als je kramp hebt leg dan iets warms tegen je buik bv een kruik,....pittenkussen (kan niet zo snel op de naam komen), je kunt ook een handdoek kort in de magnetron doen enz. Sterkte Toegevoegd na 6 minuten: OHOH sorry,zie net dat je vraag er al 5 dagen staat,( dom van me) Heb je nog last, of is het weer over? Als het niks ernstigs is/was heb je misschien iets aan mijn tips voor een volgende keer als je weer last hebt, hoop uiteraard dat je het niet meer nodig zult hebben ;-) Groetjes vlindertje

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100